Politerno > Україна і світ > Поліція спіймала киян, а СБУ вручила підозри блогерам, які засвітили роботу ППО

Поліція спіймала киян, а СБУ вручила підозри блогерам, які засвітили роботу ППО

У Києві поліцейські викрили близько 15 громадян, які знімали роботу протиповітряної оборони під час чергової атаки РФ на Київ, а потім виклали відео у соціальних мережах. 

Про це повідомляє Поліція Києва.

Під час обстрілу столиці у соціальних мережах ширилися відео роботи протиповітряної оборони. Співробітники управління карного розшуку столичного главку поліції спільно із працівниками кримінального аналізу встановили дев’ятьох громадян, які знімали та незаконно поширювали інформацію.

Порушниками виявилися сім жінок та двоє чоловіків віком від 23 до 49 років. 

Своїми діями вони могли розкрити специфіку роботи ППО.

Усіх 9-х було доставлено до відділів поліції, де з ними поспілкувалися оперативні співробітники та вони надали пояснення. 

Потім їх передали співробітникам Служби безпеки України для з’ясування усіх обставин.

Поліція Києва вкотре нагадує про заборону фото та відеофіксації роботи ППО та закликає зберігати “інформаційну тишу”.

Раніше правоохоронці встановили особи 6-х киян, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки Росії на столицю у ніч на 16 травня, і 2-х молодиків, які знімали роботу ППО в Києві 29 травня.

Також стало відомо, що Служба безпеки України за процесуального керівництва Київської міської прокуратури в середу оголосила підозру кільком блогерам, які оприлюднили відео роботи української ППО під час обстрілів Києва 16 травня.

Підозру підготовано за статтею “Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану”.

Однією з цих блогерів є дружина наркодилера Юрія Чернецького, який нині відбуває термін у в’язниці, співачка Інна Воронова.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та президент країни-агресора Володимир Путін планують один за одним відвідати Туреччину після інавгурації турецького лідера Реджепа Тайїпа Ердогана 3-4 червня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE