Politerno > Україна і світ > “Слуга народу” Трубіцин виїхав з України завдяки листу від Буданова – “Схеми”

“Слуга народу” Трубіцин виїхав з України завдяки листу від Буданова – “Схеми”

  • 31 Травня, 2023
  • 1030 Переглядів
  • 0

Обвинувачений в хабарництві депутат Київради від “Слуги народу” Владислав Трубіцин виїхав з України, скориставшись листом від начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Про це повідомляють журналісти проекту “Радіо Свобода” – “Схеми”.

Журналісти з’ясували, що завдяки листу депутату вдалося виїхати в Польщу через пункт пропуску “Рава-Руська” ввечері 13 травня на власному автомобілі Mercedes S 600 – за три дні до засідання Вищого антикорупційного суду, де розглядається справа, в якій Трубіцин проходить обвинуваченим в отриманні хабара.

“Схеми” мали змогу ознайомитись зі змістом цього листа, датованим 27 січня 2023 року. У ньому очільник ГУР звертається до голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки із проханням посприяти “безперешкодному перетину кордону” для виїзду у закордонне відрядження з 28 січня до 25 травня 2023 року п’ятьом особам, серед яких був Трубіцин. 

Депутат в Україну не повернувся і вже вдруге пропустив засідання ВАКС, через що прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури ініціював його оголошення в міжнародний розшук.

Також «Схемам» вдалось встановити, що Владислав Трубіцин протягом 2022-2023 років, вже маючи статус підозрюваного у кримінальному правопорушенні, неодноразово виїжджав за кордон на підставі клопотань від Головного управління розвідки Міноборони – зокрема, 13 листопада 2022 року та 22 січня 2023 року. Це відображено у базі про перетин державного кордону України, повідомляють джерела «Схем» із доступом до цієї бази.

Із запитом про коментар «Схеми» звернулися до Головного управління розвідки Міноборони. Представник відомства Андрій Юсов зазначив, що «наразі не може прокоментувати цю інформацію». Радіо Свобода також очікує на відповідь на письмовий запит в ГУР.

30 травня стало відомо, що Трубіцин виїхав з України й не прибув до Вищого антикорупційного суду, тож САП просить оголосити його в міжнародний розшук.

Довідка: Окрім депутатства, Трубіцин є головою комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

Нагадаємо, детективи НАБУ у співпраці із прокурорами САП викрили схему реалізації на ДП “Укрспирт” котельного коксохімічного палива за завищеними цінами.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE