Politerno > Україна і світ > Кличко про закриті укриття: 9 з 10 районів Києва очолюють “слуги”, голову КОВА призначив Зеленський

Кличко про закриті укриття: 9 з 10 районів Києва очолюють “слуги”, голову КОВА призначив Зеленський

  • 2 Червня, 2023
  • 1148 Переглядів
  • 0

Мер Києва Віталій Кличко, який після трагедії 1 червня ініціював звільнення голови Деснянської районної держадміністрації Дмитра Ратнікова, наголосив, що саме РДА керують коштами, які місто виділило на облаштування укриттів.

Йдеться про 1,2 мільярда гривень, про що мер написав на своєму Tg-каналі. 

Зеленський обіцяв покарати винних за закриті укриття. Мер Києва заявив, що облаштуванням укриттів займались районні адміністрації, керівників яких призначає президент. У 2022-2023 роках з бюджету столиці України було виділено 1,2 мільярди гривень на облаштування укриттів. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

 “Цими коштами, підкреслю, розпоряджалися й розпоряджаються РДА (районні державні адміністрації ред.) міста. Відповідальними є глави районів. На сьогодні виконання і використання коштів – вкрай незадовільне”, – написав Віталій Кличко у Telegram у п’ятницю, 2 червня.

Він також зауважив, що голів РДА призначає президент, за поданням уряду, а “з 10 глав районів 9 у нас – представники від “Слуги Народу”, а керівник Київської міської військової адміністрації –  призначений Офісом президента.

Цілодобовий доступ до укриттів

У Київраді також сьогодні ухвалили рішення про цілодобовий доступ до укриттів, обов’язкове для всіх установ і закладів, повідомив Кличко за підсумками засідання столичної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

Також мер заявив про можливість киянам долучитися до контролю за доступом до укриттів: стати “інспектором” можна звернувшись до Департаменту муніципальної безпеки. 

8 червня Київрада звернеться до парламенту щодо встановлення відповідальності за недопуск людей та неналежну роботу укриттів.

Зеленський: “Відповідатимуть всі, може бути нокаут”

Напередодні президент України Володимир Зеленський заявив, що винні за закриті бомбосховища у Києві обов’язково будуть покарані, і натякнув, що серед відповідальних за це може бути мер Києва Віталій Кличко. Про це Зеленський сказав на пресконференції в Молдові 1 червня, передають “Українськi Новини”. “Відповідатимуть всі, реакція буде тверда… може бути нокаут”, – сказав він.

Зеленський сказав, що він ознайомиться з усіма деталями трагедії у Києві, коли повернеться з відрядження, і наголосив, що обов’язково буде відповідальність за те, що люди не змогли потрапити до бомбосховища і загинули.

1 червня внаслідок потрапляння уламків ракети в Деснянському районі Києва загинуло троє осіб. Всі вони намагались потрапити до укриття у будівлі полікліники, яке виявилось зачиненим.

Нагадаємо, вдень 2 червня ЗСУ влучили по позиціях російських окупантів в порту Бердянська. За попередніми даними, кораблі РФ покидають порт.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE