Politerno > Україна і світ > Депутата Київради Трубіцина оголошено у міжнародний розшук

Депутата Київради Трубіцина оголошено у міжнародний розшук

  • 5 Червня, 2023
  • 395 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд оголосив у міжнародний розшук обвинуваченого у хабарництві депутата Київради Владислава Трубіцина, який у травні виїхав з України.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура і Центр протидії корупції у Telegram.

“5 червня колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання прокурора САП про оголошення в міжнародний розшук депутата Київської міськради, обвинуваченого в одержанні 1,39 млн грн неправомірної вигоди”, – заявили у САП.

Рішення ухвалили судді Ігор Строгий, Олена Танасевич та Катерина Сікора.

Зазначається, що депутат тричі проігнорував судові засідання у ВАКС, хоча його належним чином попереджали про них. І жодним чином не інформував суд про причини своєї неявки.

Прокуратура встановила, що 13 травня Трубіцин виїхав з України через пункт перетину “Рава Руська” за закордонним паспортом. Його випустили на основі листа Головного управління розвідки Міноборони.

Інтереси Трубіцина на засіданні представляла державний адвокат. Вона попросила відкласти засідання і дати їй додатковий час на ознайомлення зі справою.

Суд задовольнив прохання частково, відклавши розгляд клопотання про зміну запобіжного заходу до 12 червня.

ЦПК зазначає, що ВАКС також зупинив судовий розгляд в частині кримінального провадження, яке стосується Трубіцина.

Окрім зміни запобіжного заходу, прокурор проситиме стягнути із Трубіцина заставу у розмірі майже 10 млн грн.

Довідка: 40-річний Владислав Трубіцин є депутатом Київської міськради IX скликання від партії “Слуга народу”, головою комісії Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. 

Нагадаємо, Бельгія звернеться до України за роз’ясненнями щодо використання більгійських гвинтівок проукраїнськими силами для боротьби з російськими військами на західному кордоні Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE