Politerno > Україна і світ > Україна дуже добре підготувалася до контрнаступу, – генерал Міллі

Україна дуже добре підготувалася до контрнаступу, – генерал Міллі

  • 5 Червня, 2023
  • 415 Переглядів
  • 0
Міллі

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі високо оцінив готовність ЗСУ до контрнаступу.

Про це, як повідомляє “Європейська правда”, Міллі сказав у коментарі CNN.

За словами топ-генерала США, Україна “веде війну, яка є екзистенційною загрозою для самого виживання України та має більше значення для решти світу – для Європи, насправді для Сполучених Штатів і для всієї земної кулі”.

Говорячи про майбутній контрнаступ українських сил, Міллі зауважив, що Україна “дуже добре підготувалась” до нього, але ще “занадто рано говорити про результати”.

Водночас він застеріг, що вторгнення в Білгородську область Росії, які здійснюють російські добровольчі угруповання, можуть призвести до ескалації війни, і США “дуже-дуже уважно” за цим стежать.

Слід зазначити, що Вашингтон вважає, що разом із союзниками належним чином забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу.

Раніше Зеленський сказав, йому складно назвати дату, коли почнеться контрнаступ.

11 травня Зеленський заявив, що Україні потрібно більше часу для початку контрнаступу проти Росії, оскільки військові все ще потребують обіцяної західної допомоги.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд оголосив у міжнародний розшук обвинуваченого у хабарництві депутата Київради Владислава Трубіцина, який у травні виїхав з України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE