Politerno > Україна і світ > Путін заявив африканцям, що його логіка війни “бездоганна” й відповідає статуту ООН

Путін заявив африканцям, що його логіка війни “бездоганна” й відповідає статуту ООН

  • 17 Червня, 2023
  • 659 Переглядів
  • 0

Російський диктатор Володимир Путін запевняє африканську делегацію, що його логіка щодо війни проти України нібито є “бездоганною” з точки зору міжнародного права і статуту ООН.

Про це Путін заявив на зустрічі з лідерами африканських країн, повідомляють російські агентства Інтерфакс і ТАСС.

“Саме київський режим розв’язав цю війну в 2014 році. Ми відповідно до 51 статті статуту ООН мали право надати їм (псевдореспублікам – ред.) допомогу, посилаючись на пункт про самооборону. Шановні колеги, ця логіка, яка була викладена, на мій погляд і погляд моїх колег і експертів, є бездоганною з точки зору міжнародного права і статуту ООН”.

За словами Путіна, Росія нібито мала право визнати “незалежність” окупованих районів Донецької та Луганської областей відповідно до статуту ООН.

“Ці території мали право оголосити про свою незалежність. Значить, у нас виникло право їх визнати. Ми це зробили. А потім, підписавши з ними договір про дружбу і взаємодію, ми в повній відповідності зі статутом ООН мали право це сприяння їм надати”, – сказав Путін.

Російський диктатор також повторював, що Україна, а не Росія відмовляється від “мирних переговорів”.

Він навіть показав керівникам країн Африки парафований проєкт договору з Україною, який готувався в березні 2022 року в Стамбулі.

Путін також збрехав, що Росія нібито абсолютно легально вивозила дітей з України і ніколи не була проти їхнього возз’єднання з сім’ями.

Перед цим президент Сенегалу Макі Салл на зустрічі з Путіним заявив, що мирний діалог між Росією та Україною має бути побудований на принципах статуту ООН.

“Учора ми були в Києві і передали послання, розповіли про наші добрі послуги і вислухали також президента (України) Зеленського. Я зазначив, що діалог – це не виключена опція, хоча були названі умови і серед них – це дотримання Статуту ООН”, – сказав він.

А президент ПАР Сиріл Рамафоса висунув план врегулювання війни, один із пунктів якого стосується депортованих до Росії дітей. “Ці діти повинні повернутися туди, звідки вони прибули – у свої домівки”, – сказав Рамафоса.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса, президент Сенегалу Макі Салл, президент Коморських островів Отман Газалі, президент Замбії Хакаїнде Хічілема і прем’єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі в суботу прибули до Санкт-Петербурга, щоб обговорити африканську “мирну ініціативу” щодо війни РФ проти України. Крім того, до складу делегації увійшли представники Уганди і Конго.

Напередодні африканська делегація відвідала Київ, де взяла участь у переговорах із президентом України Володимиром Зеленським.

Російський диктатор Владімір Путін допустив, що Росія може завдавати ударів по авіабазах за межами України, якщо там базуватимуться винищувачі F-16, які використовуватимуться у війні.

Нагадаємо, у Херсоні побили відомого волонтера, який безкоштовно перевозив людей із небезпечних територій області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE