Politerno > Україна і світ > Байден заявив, що не спрощуватиме вимоги для України на шляху до НАТО через корупцію

Байден заявив, що не спрощуватиме вимоги для України на шляху до НАТО через корупцію

  • 17 Червня, 2023
  • 820 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден заявив, що виступає проти того, щоб спростити вимоги для України на шляху до членства в НАТО.

Як пише “Європейська правда”, про це він сказав журналістам у суботу перед відльотом до Філадельфії, повідомляє CNN.

Коли Байдена запитали, чи спростить він умови вступу України в НАТО, він відповів: “Ні. Тому що вони повинні відповідати єдиним стандартам. Тому я не збираюся робити це”.

Водночас американський президент визнав, що українська армія зараз відповідає стандартам країн НАТО, однак він висловив сумнів у тому, чи відповідає стандартам українська безпекова система загалом і чи не є вона корумпованою.

«Я думаю, що вони зробили все, щоб продемонструвати здатність до військової координації, але є ціла проблема: чи безпечна їхня система? Чи не корумпована вона? Чи відповідає вона усім стандартам, яким відповідає кожна країна НАТО? Я думаю, що буде (відповідати). Я думаю, що можна це зробити. Але це не буде автоматично”, – додав президент США.

Раніше видання Axios повідомляло, що Байден підтримав пропозицію щодо того, що Україні не потрібно виконувати “план дій щодо членства” (ПДЧ) для вступу в Альянс.

Видання Politico також зазначало, що усе більше держав-членів Північноатлантичного Альянсу підтримують спрощений вступ України, який передбачає відмову від ПДЧ, й це рішення можуть затвердити на саміті НАТО у Вільнюсі.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін запевняє африканську делегацію, що його логіка щодо війни проти України нібито є “бездоганною” з точки зору міжнародного права і статуту ООН.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE