Politerno > Україна і світ > Путін показав африканським лідерам нібито узгоджений у Туреччині договір із Києвом – ЗМІ

Путін показав африканським лідерам нібито узгоджений у Туреччині договір із Києвом – ЗМІ

  • 18 Червня, 2023
  • 819 Переглядів
  • 0

У суботу, 17 червня, диктатор РФ Володимир Путін на переговорах з африканською делегацією в Санкт-Петербурзі показав главам держав проєкт договору, який Україна і РФ нібито парафували навесні 2022 року.

Про це пише “Фокус” з посиланням на російське видання РБК.

Зазначається, що Путін зачитав назву документа: “Договір про постійний нейтралітет та гарантії безпеки України”. Він також заявив, що в ньому нібито містилися положення про нейтралітет та гарантії безпеки Україні.

“Однак після відведення російських військ з Київської та Чернігівської областей Україна від нього відмовилася і “викинула на звалище історії”, заявив президент Росії. Про те, що російська сторона “кардинально скоротить військову активність на київському та чернігівському напрямках” Міноборони оголосило після переговорів у Стамбулі 29 березня 2022 року”, — пише видання.

Путін стверджує, що в документі, який він показав, вісімнадцять статей і він парафований представником Києва. Також президент Росії додав, що до договору є додатки.

“Вони стосуються і збройних сил, стосуються й інших речей. Все прописано — до одиниць бойової техніки та особового складу”, — цитує слова російського лідера РБК.

Крім того, Путін наголосив, що від мирних переговорів нібито відмовилася Україна, а не Росія.

Нагадаємо, охорона президента Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріла Рамафоси намагалася вигрузити у Польщі 12 контейнерів зі зброєю, повідомляють польські ЗМІ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE