Politerno > Україна і світ > Ми розвертаємо колони і йдемо у зворотному напрямку, – Пригожин

Ми розвертаємо колони і йдемо у зворотному напрямку, – Пригожин

  • 24 Червня, 2023
  • 2185 Переглядів
  • 0

Ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що його найманці розвертають колони і йдуть у зворотному напрямку в польові табори.

Про це йдеться у заяві Пригожина, опублікованій його прес-службою.

“ПВК “Вагнер” хотіли розформувати. Ми вийшли 23 червня на марш справедливості. За добу ми пройшли, не доходячи 200 км до Москви. За цей час ми не пролили жодної краплі крові наших бійців.

Зараз настав той момент, коли кров може пролитися. Тому, розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролита російська кров з однієї зі сторін, ми розвертаємо свої колони і йдемо у зворотному напрямку в польові табори згідно з планом”, – заявив Пригожин.

У суботу ввечері у пресслужбі самопроголошеного президента Білорусі заявили, що Олександр Лукашенко провів переговори з ватажком ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним, і той нібито прийняв пропозицію про зупинку руху “вагнерівців” на території Росії.

“На даний момент на столі – абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв’язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК “Вагнер””, – ішлося в повідомленні.

Нагадаємо, ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії нанесла ракетний удар по тилових таборах найманців. Пригожин додав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наразі боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Російському диктатору Володимиру Путіну уже доповіли про конфлікт між ватажком ПВК “Вагнер” Євгенієм Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Щодо Пригожина порушили кримінальну справу про заклик до збройного заколоту.

Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії РФ в соцмережах публікують фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви облаштовують блокпости. 

Вночі 24 червня, ватажок “ПВК Вагнер” Євгеній Пригожин запевнив, що його армія перетнула держкордон РФ “у всіх місцях” і входить до міста Ростов-на-Дону, а Генштаб РФ наказав “відкрити вогонь”.

Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об’єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається “на Москву”, а також, що його воїни збили вже три російські вертольоти. Також найманці ПВК “Вагнер” захопили військові об’єкти у російському місті Воронеж. Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента РФ Володимира Путіна.

За даними української розвідки, російський диктатор Володимир Путін екстрено виїхав з Москви на Валдай, водночас прессекретар Путіна спростовує цю інформацію.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив, що біля його офісу в Петербурзі російські силовики знайшли коробки з грошима, ЗМІ повідомляють про 4 мільярди рублів.

Найманці ПВК “Вагнер” ще вночі захопили будівлі районних відділів поліції Ростовської області, співробітники райвідділів досі заблоковані у своїх кабінетах. У Липецькій області РФ, де помітили колону ПВК “Вагнера”, яка рухається у бік Москви, екскаватори перекопали шосе.

На сході України в суботу розпочався наступ Сил оборони на декількох напрямках одночасно.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE