Politerno > Україна і світ > Пригожин заявив, що узяв під контроль військові об’єкти Ростова та Воронежа − він не збирається “приходити з повинною”

Пригожин заявив, що узяв під контроль військові об’єкти Ростова та Воронежа − він не збирається “приходити з повинною”

  • 24 Червня, 2023
  • 1404 Переглядів
  • 0

Ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об’єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається “на Москву”, а також, що його воїни збили вже три російські вертольоти. Також найманці ПВК “Вагнер” захопили військові об’єкти у російському місті Воронеж. Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента РФ Володимира Путіна.

Пригожин у Ростові-на-Дону заявив про контроль “Групою Вагнера” будівлі штабу, військових об’єктів, а також взяття під контроль аеродрому.

Тим часом телеграм-канали публікують відео, на якому, як ідеться в підписі до нього, глава ПВК “Вагнера” розмовляє із заступником міністра оборони Юнус-Беком Євкуровим і заступником начальника ГУ ГШ Володимиром Алексєєвим.

Пригожин повідомляє Євкурову, нібито вагнерівці збили третій вертоліт і “зіб’ють усі, якщо їх будуть посилати”.

Він каже, що ПВК приїхала в Ростов, щоб “отримати начальника Генштабу і Шойгу”.

“Поки їх не буде тут, ми блокуємо місто Ростов і йдемо в Москву”, – зазначив Пригожин.

Тим часом російські ЗМІ повідомляють, нібито в Пітері в офісі “Вагнера” проходять обшуки.

Мер Москви Сергій Собянін тим часом написав, що в російській столиці “проводять антитерористичні заходи, спрямовані на посилення безпеки”.

“Джерело в російських спецслужбах повідомило, що бойовики Вагнера також взяли під контроль військові об’єкти у Воронежі, що приблизно за 500 км на південь від Москви”, – повідомляє Reuters з посиланням на джерело у російських спецслужбах.

Видання відзначає, що не змогло самостійно підтвердити ні це твердження, ні багато інших деталей, наданих раніше ватажком ПВК “Вагнер” Євгеном Пригожиним.

Близько 5 ранку адміністрація Воронезької області повідомила, що на трасі М-4 перебуває військова колона, і закликала жителів уникати її.

Reuters зазначає, що на неперевірених кадрах, розміщених у соціальних мережах, видно колону різноманітної військової техніки, включаючи щонайменше один танк і одну броньовану машину. Було незрозуміло, де вони знаходяться, а також чи були в критих вантажівках колони бійці. На деяких машинах був російський прапор.

Своєю чергою, глава ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента РФ Володимира Путіна.

“З приводу зради батьківщини президент помиляється. Ми патріоти своєї батьківщини, ми воювали і воюємо. Усі бійці ВК Вагнера. І ніхто не збирається на вимогу президента, ФСБ і ще кого-небудь прийти з повинною. Ми не хочемо, щоб країна жила далі в корупції, обмані та бюрократії…

Коли нам говорили, що ми воюємо з Україною – ми йшли і воювали.

Але з’ясувалося, що боєприпаси, озброєння, всі гроші, які покладені на них, розкрадаються, а чинуші економлять їх для себе якраз для того випадку, який настав сьогодні, коли хтось іде на Москву”, – зазначив Пригожин в аудіозверненні.

За даними російського телеграм-каналу "Важные истории", в адміністрації російського диктатора Володимира Путіна намагалися домовитися з ватажком ПВК "Вагнер" Євгенієм Пригожиним, але він відмовився приймати умови Кремля.

"Кремль учора намагався домовитися з Пригожиним. Йому телефонували з АП (не Путін) і пропонували дати задню, а всі його повідомлення пояснити зломом і підробкою голосу", - йдеться у повідомлені.

Про це російським ЗМІ розповіло джерело, близьке до адміністрації Путіна.

За словами джерела, після того як Пригожин відмовився приймати умови адміністрації Путін дав команду порушити проти нього кримінальну справу і розібратися по-жорсткому.

Після перших повідомлень Пригожина у кількох російських провладних телеграм-каналах почали з'являтися повідомлення про те, що насправді всі заяви ватажка вагнерівців - "фейк" і "результат злому".

Нагадаємо, ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії нанесла ракетний удар по тилових таборах найманців. Пригожин додав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наразі боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Російському диктатору Володимиру Путіну уже доповіли про конфлікт між ватажком ПВК “Вагнер” Євгенієм Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Щодо Пригожина порушили кримінальну справу про заклик до збройного заколоту.

Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії РФ в соцмережах публікують фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви облаштовують блокпости. 

Вночі 24 червня, ватажок “ПВК Вагнер” Євгеній Пригожин запевнив, що його армія перетнула держкордон РФ “у всіх місцях” і входить до міста Ростов-на-Дону, а Генштаб РФ наказав “відкрити вогонь”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE