Politerno > Україна і світ > Путін утік на Валдай, Пригожин каже, що силовики знайшли його “Газель” з грошима, повстанці закликали до дій

Путін утік на Валдай, Пригожин каже, що силовики знайшли його “Газель” з грошима, повстанці закликали до дій

  • 24 Червня, 2023
  • 783 Переглядів
  • 0

За даними української розвідки, російський диктатор Володимир Путін екстрено виїхав з Москви на Валдай, водночас прессекретар Путіна спростовує цю інформацію.

“У нас вже є дані, що Путін виїжджає з Москви. Його везуть на Валдай”, – повідомили високопоставлені співрозмовники УП в українських спецслужбах.

Також до українських спецслужб надходить інформація про панічні настрої у Москві та підготовку до мінування мостів у столиці Росії.

Водночас прессекретар Путіна Дмитро Пєсков у коментарі РИА Новости повідомив, що Путін нібито “працює в Кремлі”.

При цьому секретаріат заступника голови Радбезу РФ Дмитра Медведєва у коментарі ТАСС також спростовує інформацію про те, що той нібито виїхав за межі Московського регіону. У секретаріаті стверджують, що Медведєв, його помічники і сам секретаріат нібито перебувають на робочих місцях і виконують свої обов’язки.

Водночас видання “Важные истории” повідомляє, що літак Путіна вилетів із Москви і зник з радарів.

Спеціальний борт Іл96-300ПУ (Пункт управління) Путіна вилетів із Москви в бік Петербурга о 14:16 мск, свідчать дані FlightRadar. Пункт призначення борту не вказано, у районі Твері він зник із трекінгової системи. У Тверській області розташована одна з резиденцій Путіна. На цьому літаку встановлено обладнання для управління Збройними силами.

Своєю чергою, Російський добровольчий корпус і легіон “Свобода Росії” підтримали заколот “вагнерівців” проти російської влади й закликали своїх прихильників до активних дій.

“На полі бою ми з Пригожиним – вороги, але зараз він говорить правду: про те, як боягузливі генерали відправляють на смерть як гарматне м’ясо сотні тисяч росіян. Його слова показують, що миритися з корупцією, диктатурою, лицемірством – уже ніхто не буде. Ми сподіваємося, що війна зла проти зла послабить репресивну машину і ми з побратимами звільнимо Росію.

Солдати, офіцери: ваш час настав. Розверніть свою зброю на вежі Кремля, не дайте міжусобицям втопити Росію в крові. Пора припинити безглузде і жорстоке вбивство українців, загибель на фронті тисяч росіян і повернутися додому: туди, де ви зараз потрібні”, – заявила “Свобода России” в Telegram.

Водночас командир РДК Денис Нікітін заявив, що, за його інформацією, російський диктатор Володимир Путін уже евакуйований на Валдай, слідом за ним залишають Москву на своїх бізнес-джетах і представники російської "еліти".

Він також стверджує, що в Україні фронт окупантів "починає валитися" - деморалізовані та позбавлені управління солдати армії РФ залишають свої позиції. За його словами, в районі Бахмута і на Запорізькому напрямку бійці ЗСУ просуваються, не зустрічаючи опору.

"Я щиро вболіваю за успіх місії Пригожина, тому що кривавий кремлівський режим можна знести тільки одним способом – збройним повстанням. Це повстання Пригожин і підняв...

Бійці РДК, які перебувають у Росії, мобілізовані. Вони готові допомагати звільняти Росію від кривавого тирана. Я думаю, що по обидва боки кордону війська РДК наближають нашу спільну перемогу", - зазначив Нікітін.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив, що біля його офісу в Петербурзі російські силовики знайшли коробки з грошима, ЗМІ повідомляють про 4 мільярди рублів.

Петербурзьке видання "Фонтанка" повідомила, що у дворі готелю "Трезіні" біля офісу Пригожина виявлено "Газель", набиту коробками з грошима.

За даними видання, під час обшуку готелю "Трезіні", який, як вважається, може бути офісом Євгена Пригожина, співробітників зацікавила біла "Газель", яка не належить нікому з Академічного провулка. Її почали перевіряти на предмет вибухонебезпечних речовин. Коли її розкрили, то побачили коробки, повні грошей.

 

Пізніше гроші в коробках із "Газелі" перерахували. Там виявилося 4 мільярди рублів готівкою, пише видання.

Після цієї публікації Пригожин поширив коментар, у якому заявив, що було виявлено не тільки "Газель", а й два автобуси з грошима.

"У мене виявлено не одну "Газель", у мене виявлено "Газель" і два автобусика, в яких лежали гроші, передбачені на видачу заробітної плати, так званої компенсації "вантаж 200" (за вбитих "вагнерівців" – ред.) та інші питання", - сказав Пригожин.

Він також заявив, що ПВК "Вагнер" за 10 років роботи завжди використовувала готівку.

Нагадаємо, ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії нанесла ракетний удар по тилових таборах найманців. Пригожин додав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наразі боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Російському диктатору Володимиру Путіну уже доповіли про конфлікт між ватажком ПВК “Вагнер” Євгенієм Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Щодо Пригожина порушили кримінальну справу про заклик до збройного заколоту.

Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії РФ в соцмережах публікують фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви облаштовують блокпости. 

Вночі 24 червня, ватажок “ПВК Вагнер” Євгеній Пригожин запевнив, що його армія перетнула держкордон РФ “у всіх місцях” і входить до міста Ростов-на-Дону, а Генштаб РФ наказав “відкрити вогонь”.

Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об’єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається “на Москву”, а також, що його воїни збили вже три російські вертольоти. Також найманці ПВК “Вагнер” захопили військові об’єкти у російському місті Воронеж. Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента РФ Володимира Путіна.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE