Politerno > Україна і світ > “Вагнерівці” заблокували поліцейських у відділах Ростова, в Липецькій області влада перекопала шосе

“Вагнерівці” заблокували поліцейських у відділах Ростова, в Липецькій області влада перекопала шосе

  • 24 Червня, 2023
  • 656 Переглядів
  • 0

Найманці ПВК “Вагнер” ще вночі захопили будівлі районних відділів поліції Ростовської області, співробітники райвідділів досі заблоковані у своїх кабінетах.

Про це повілдомила “Новая газета Европа” з посиланням на джерела в силових структурах РФ.

Будівлі районних відділів поліції Ростовської області з ночі захоплені найманцями ПВК “Вагнер”, повідомили “Новой-Европа” два джерела в силових структурах.

Ті співробітники, які прибули у відділи по тривозі, зараз блоковані у своїх кабінетах: їм сказали “сидіти і працювати”, але дозволяють замовляти воду та їжу.

СОБР (Спеціальний загін швидкого реагування) і ОМОН (загін міліції особливого призначення) також блоковані на своїх базах, Росгвардія блокована у своїх машинах для перевезення бійців, повідомляють джерела “Новой-Европа”. Блокування СОБР підтверджує і третій співрозмовник видання: за його даними, навпроти будівлі стоїть пікап зі станковим кулеметом і “вагнерівцями”.

Як розповів співрозмовник “Новой-Европа”, у районі Аксайського мосту – одного з великих в’їздів у місто – розташувалися кілька машин із кулеметами.

У Липецькій області РФ, де помітили колону ПВК “Вагнера”, яка рухається у бік Москви, екскаватори перекопали шосе, повідомила “Meduza”.

Це зроблено, ймовірно, для того, щоб перепинити шлях вагнерівцям. На відео люди скаржаться, що не можуть проїхати додому.

Відео знято на кордоні Добровського і Чаплигинського районів на трасі, що веде до Чаплигина. Цей населений пункт розташований за 20 кілометрів від Рязанської області, яка межує з Підмосков’ям. В обговореннях місцевих жителів у телеграм-чатах є згадки, що перекопано й інші дороги в районі Чаплигина.

Перед цим Колону ПВК “Вагнер” помітили біля селища Красне в Липецькій області, звідки до Москви трохи більше ніж 400 кілометрів.

Нагадаємо, ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії нанесла ракетний удар по тилових таборах найманців. Пригожин додав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наразі боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Російському диктатору Володимиру Путіну уже доповіли про конфлікт між ватажком ПВК “Вагнер” Євгенієм Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Щодо Пригожина порушили кримінальну справу про заклик до збройного заколоту.

Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії РФ в соцмережах публікують фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви облаштовують блокпости. 

Вночі 24 червня, ватажок “ПВК Вагнер” Євгеній Пригожин запевнив, що його армія перетнула держкордон РФ “у всіх місцях” і входить до міста Ростов-на-Дону, а Генштаб РФ наказав “відкрити вогонь”.

Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об’єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається “на Москву”, а також, що його воїни збили вже три російські вертольоти. Також найманці ПВК “Вагнер” захопили військові об’єкти у російському місті Воронеж. Пригожин заявив, що ніхто з його бійців не прийде з повинною на вимогу президента РФ Володимира Путіна.

За даними української розвідки, російський диктатор Володимир Путін екстрено виїхав з Москви на Валдай, водночас прессекретар Путіна спростовує цю інформацію.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив, що біля його офісу в Петербурзі російські силовики знайшли коробки з грошима, ЗМІ повідомляють про 4 мільярди рублів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE