Politerno > Україна і світ > Пригожин каже, що “Вагнер” входить у Ростов, а Генштаб наказав “відкрити вогонь” – найманців просять зупинитися

Пригожин каже, що “Вагнер” входить у Ростов, а Генштаб наказав “відкрити вогонь” – найманців просять зупинитися

  • 24 Червня, 2023
  • 2496 Переглядів
  • 0

Ватажок “ПВК Вагнер” Євгеній Пригожин запевняє, що його армія перетнула держкордон РФ “у всіх місцях” і входить до міста Ростов-на-Дону, а Генштаб РФ наказав “відкрити вогонь”.

Про це повідомила пресслужба Пригожина в Telegram.

“На даний момент ми перетнули у всіх місцях державний кордон. Прикордонники виходили на зустріч і обіймалися з нашими бійцями. Зараз ми входимо в Ростов.

Підрозділи міністерства оборони, точніше строковики, яких кинули перекривати нам дорогу, відійшли в сторони. Ми не воюємо з дітьми. Ми не вбиваємо дітей. Дітей вбиває Шойгу, закидаючи ненавчених солдатів, зокрема строковиків, на війну.

Якщо хтось стане на шляху… Ми знищимо все, що буде вставати на шляху. Ми простягаємо руку кожному – не потрібно плювати в цю руку. Ми йдемо далі. Йдемо до кінця”, – заявив Пригожин.

Також він запевнив, що крім ракетного удару, по вагнерівцям “попрацювали” вертольоти та артилерія. Команди, за його словами, надходили від керівника Генштабу РФ після наради з Сергієм Шойгу.

Пригожин заявив, що Генштаб РФ наказав “відкрити вогонь”.

“Тільки що начальник Генштабу дав команду підняти літаки і відкрити вогонь по колонах, які йдуть серед мирних машин, серед вантажівок. Йому байдуже кого вбивати. Вони вбивають уже 1,5 роки своїх мирних громадян, замість того, щоб воювати з противником.

Я хочу сказати спасибі пілотам, які, як щойно стало відомо, відмовилися виконувати злочинні команди”, – додав ватажок ПВК.

Тим часом, Федеральна служба безпеки РФ закликала бойовиків ПВК “Вагнер” не виконувати накази Євгена Пригожина і затримати його, повідомляє російське видання “Інтерфакс”.

"Закликаємо бійців ПВК не робити непоправної помилки, припинити будь-які силові дії проти російського народу, не виконувати злочинні та зрадницькі накази Пригожина, вжити заходів для його затримання", - заявило ФСБ.

До бойовиків "Вагнера" також звернувся генерал Суровікін: "Я закликаю зупинитися". Суровікіна раніше призначили посередником між Міноборони РФ та "вагнерівцями". Це сталося після того як Пригожин почав скаржитися на нестачу боєприпасів та критикувати міністра Шойгу. Примітно, що своє відеозвернення він записував зі зброєю в руках.

"Я щойно за наказом керівництва Міністерства оборони прибув із переднього краю, з передової, де наші війська б'ються з противником на смерть із переважаючими силами противника, зазнають втрат, але стоять на своїх позиціях.

Я звертаюся до керівництва, командирів і бійців ПВК "Вагнера". Ми разом із вами воювали, несли втрати, разом перемагали. Ми однієї крові, ми воїни.

Я закликаю зупинитися, противник тільки й чекає, коли у нас загостриться внутрішньополітична обстановка. Не можна грати йому на руку. Поки не пізно, потрібно підкоритися волі і наказу всенародно обраного президента РФ, зупинити колони, повернути їх у пункти постійної дислокації. Вирішити всі проблеми тільки мирним шляхом під керівництвом верховного головнокомандувача Збройних сил РФ", - заявив Суровікін.

Нагадаємо, ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії нанесла ракетний удар по тилових таборах найманців. Пригожин додав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наразі боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Російському диктатору Володимиру Путіну уже доповіли про конфлікт між ватажком ПВК “Вагнер” Євгенієм Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Щодо Пригожина порушили кримінальну справу про заклик до збройного заколоту.

Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії РФ в соцмережах публікують фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви облаштовують блокпости. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE