Politerno > Україна і світ > Путін уже знає, що Пригожин йде карати Шойгу, в Ростові помітили бронетехніку, в Москві – блокпости

Путін уже знає, що Пригожин йде карати Шойгу, в Ростові помітили бронетехніку, в Москві – блокпости

  • 24 Червня, 2023
  • 523 Переглядів
  • 0

Російському диктатору Володимиру Путіну уже доповіли про конфлікт між ватажком ПВК “Вагнер” Євгенієм Пригожиним і міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Щодо Пригожина порушили кримінальну справу про заклик до збройного заколоту.

Про це повідомило прокремлівське видання ТАСС.

Повідомляється, що Путін у курсі ситуації, що розгортається навколо Пригожина.

За словами речника російського диктатора Дмитра Пєскова, “вживаються всі необхідні заходи”.

В Національному антитерористичному комітеті Росії повідомили, що заяви Пригожина стали підставою для “порушення кримінальної справи про заклик до збройного заколоту”.

У російському НАК закликали Пригожина припинити “протиправні дії”.

Російські розслідувачі “Важные истории” повідомляють з посиланням на джерело, що в адміністрації Путіна паніка: “Там не виключають сценарій початку громадянської війни”.

За його словами, в адміністрації Путіна ще тиждень тому була інформація про те, що Пригожин щось готує. Джерело росіян вважає, що відео з наслідками ракетного удару по розташуванню ПВК “Вагнер” – інсценування.

Після заяви ватажка ПВК “Вагнер” Євгенія Пригожина про фактичне оголошення війни проти армії РФ в соцмережах публікують фото бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону, а на під’їздах до Москви облаштовують блокпости. 

Джерела ростовського видання 161.ru, підтверджують інформацію про оголошення плану “Фортеця” в Ростовській області: “Є наказ привести в бойову готовність весь склад МВС, Росгвардії і посилити пости на кордоні з “ЛНР” і “ДНР”.

Видання також публікує фотографії бронетехніки на вулицях Ростова-на-Дону.

Рух техніки також помітили і в Москві.

За словами співрозмовників видання “Вот Так“, у Ростовській області після заяви Пригожина озброюють строковиків: “Я в резерві, моїх 30 людей уже відправили на броню (отримання спорядження – “Вот так”). Вони отримують броню, зброю, чекають на БТР”.

 
 
 

Інший співрозмовник серед службовців однієї з прикордонних частин РФ підтвердив повідомлення про озброєння особового складу.

При цьому обидва військових запевнили, що не розуміють, до чого саме їх готують і що саме відбувається. Командування не дає їм пояснень.

За словами Пригожина, міністр оборони РФ Сергій Шойгу прилітав у Ростов, де особисто провів операцію по знищенню найманців. За його словами, 25 тисяч його найманців йдуть “відновлювати справедливість”. Він також просить не називати це ” військовим переворотом”.

 
 
 

Крім того, росЗМІ повідомляють, що у Москві силовиків привели в підвищену готовність. 

 

Astra з посиланням на джерела пише, що співробітникам силових відомств у Москві надійшло розпорядження "всім бути на зв'язку, нікуди не їхати".

За даними BBC News, на трасі "Дон" (це дорога Москва - Воронеж - Ростов-на-Дону) ФСБ за підтримки СОБР (спеціальних загонів швидкого реагування військ нацгвардії) виставляють блокпости.

Тим, хто на них чергує, віддається наказ відкривати вогонь "у разі виникнення загрози". Техніка при цьому в режимі готовності, але наказу про її висунення частини поки що не отримували.

Ще кілька ЗМІ додають, що в Москві запроваджується план "Фортеця" - це план із захисту об'єктів МВС. Точні дії співробітників при цьому плані підпадають під держтаємницю, але відкрито відомо, що входи і виходи в будівлі МВС перекриваються.

Нагадаємо, ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин заявив, що регулярна армія Росії нанесла ракетний удар по тилових таборах найманців. Пригожин додав, що міністр оборони Росії Сергій Шойгу наразі боягузливо втік із Ростова і “цю тварюку буде зупинено”. У Міноборони РФ інформацію назвали провокацією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE