Politerno > Україна і світ > Справу проти Прігожина закрили, “вагнерівці” передадуть важке озброєння Міноборони РФ

Справу проти Прігожина закрили, “вагнерівці” передадуть важке озброєння Міноборони РФ

  • 27 Червня, 2023
  • 395 Переглядів
  • 0

ФСБ РФ заявила, що справу проти очільника ПВК “Вагнера” Євгєнія Прігожина та його найманців за початок військового заколоту у Росії 24 червня сьогодні закрили.

Про це повідомляють пропагандистські ЗМІ

“Під час розслідування справи про бунт встановлено, що його учасники припинили дії, безпосередньо спрямовані на скоєння злочину”, – цитують ЗМІ заяву ФСБ. 

Також у Міноборони Росії додали, що все важке озброєння, яке є у вагнерівців, буде передане збройним силам РФ. Підготовка до цього вже триває. 

До 1 липня російські збройні формування мають підписати контракт з Міноборони РФ. Такий контракт мають підписати всі російські “добровольчі загони” “з метою підвищення ефективності їхнього застосування” на війні в Україні. Таким чином вони будуть підпорядковані Міноборони РФ.

Його уже підписали кадировці. Ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин відмовився підписувати контракт з регулярною армією.

23 червня Пригожин оголосив про заколот і “пішов” зі своєю армією “на Москву”, проте через добу ватажок найманців відмовився від своїх планів і заявив, що сили ПВК “Вагнер” вирішили розвернутися через дві причини – “не хотіли пролити російську кров” і “йшли “для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні”.

Російський диктатор Володимир Путін запропонував вагнерівцям вибір або ж укласти контракт із Міноборони РФ, вступити в інші збройні формування або ж перейти у Білорусь, де розіб’ють полігон для найманців Пригожина. 

Нагадаємо, ватажок ПВК “Вагнер” Євгеній Пригожин зробив першу публічну заяву після невдалого заколоту. В ній він повідомив про пропозицію, що надійшла від білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE