Politerno > Україна і світ > Зеленський вже обіцяє податкову без податківців і митницю без митників

Зеленський вже обіцяє податкову без податківців і митницю без митників

  • 28 Червня, 2023
  • 521 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський обіцяє радикальну реформу податкової служби та митниці, зменшення податків та мінімізацію контактів чиновників з громадянами, але в обмін на закриття схем та сумлінність платників податків. 

Про це президент заявив у вівторок під час виступу в Верховній Раді.

“Наша мета – податкова без податківців, митниця без митників. Автоматичні цифрові процедури”, – сказав президент України.

За його словами, цифровізація дає колосальні можливості спрощувати відносини в галузі податків, митниці, де є будь-який контакт між громадянином і посадовцем, між бізнесом і чиновником.

При цьому, президент вчергове підтвердив, що хотів би знизити податки. Але це, за його словами, потягне посилену відповідальність.

“Україні потрібен новий податковий договір між державною і суспільством, реальна легалізація майна. Але коли Україна переможе … зниження податків має означати підвищену податкову сумлінність”, – сказав президент.

Водночас він також підтвердив свої слова, що такі зміни мають відбутися вже після війни, оскільки зараз, “у час такої війни й очевидної залежності України від співпраці з фінансовими донорами”, Україна собі цього дозволити не може.

Нагадаємо, військкома Євгена Борисова, в якого знайшли коштовне майно в Іспанії, звільнили з посади начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE