Politerno > Тернопільщина > Новий керівник Нацполіції Тернопільщини зупинив скандальне будівництво на Шпитальній. ВІДЕО

Новий керівник Нацполіції Тернопільщини зупинив скандальне будівництво на Шпитальній. ВІДЕО

  • 10 Липня, 2023
  • 10881 Переглядів
  • 0

Новий начальник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко зупинив скандальне незаконне будівництво на вул. Шпитальній.

Минулої п’ятниці 7 липня у прямому ефірі студії “Каже прямо в очі” нещодавно призначений керівник обласної Тернопільської поліції Сергій Зюбаненко заявив, що у понеділок планує особисто відвідати один скандальний об’єкт Тернополя і запросив журналістів ІНТБ на, як він висловився, виїзний прийом громадян.

10 липня представники каналу приїхали на вулицю Шпитальну. Там уже кілька місяців триває конфлікт, пов’язаний з тим, що будинок номер 24 руйнується через будівельні роботи, які ведуться просто поруч фірмою “Профтербуд”. Про це Politerno писало у журналістському розслідуванні ““Замурували” в центрі Тернополя. Як фірма улюбленця міськради плює на людей, закон і будівельні норми“.

Мешканці будинку 24 вважають сусідні будівництво незаконними і зверталися щодо порушень на будівництвах поруч з будинком в усі можливі інстанції. Щодо незаконних будівництв розпочато кримінальні провадження, втім, роботи на другому об’єкті тривають. А тим часом будинок №24 вкрився тріщинами, є ризик що і гараж може завалитись. Все на що вже давно скаржиться люди полковник Зюбаненко вирішив перевірити особисто. Найперше поліцейський змусив робітників зупинити роботу, оглянув будівельний майданчик і висловив своє бачення ситуації.

“Тут ви можете зрозуміти і побачити своїми очима, що не все то так просто, як здається. Дійсно є порушення навіть візуальні, є кримінальне провадження, які чомусь затягуються по різним причинам. Я буду ці причини виявляти зараз і реагувати”, – заявив керівник Нацполу.

В обласній прокуратурі з цього приводу і справді відкрито кримінальне провадження за фактом порушення забудовником правил безпеки. У ході розслідування експертами вже досліджено тріщини і пошкодження 24-го будинку, тривають експертизи. Але попри існуючі заборони на будь-які роботи під час розслідування – будівництво продовжується.

Зюбаненко недвозначно висловився мовляв розуміє, що за будівництво можуть стояти впливові бізнесмени, які можуть і на нього спробувати чинити тиск, але зупинятися і мовчати поліцейський не збирається.

"Я розумію свою відповідальність, якщо я вже тут, то я маю однозначно це доводить до якогось логічного кінція. Це те, що я вам казав на програмі, що буде багато негативу, буде заказних матеріалів, але я до цього готовий, маю вакцинацію", - додав Зюбаненко.

Цікаво, що одночасно з поліцією до місця скандального будівництва прибули і працівники військкомату. Свою особисту причетність до цього полковник Зюбаненко дипломатично заперечив.

Від себе додамо, 50% телеканалу "ІНТБ" (ТРК Смайл ПП) належать директору ПП "Креатор-Буд" Лахиті Олегу Володимировичу (100% власник ПП "ТРО "Тернопіль" - телеканал Т1). Власником ПП "Креатор-буд" є Ігор Гуда. Інші 50% ТРК Смайл ПП належить Ветрову Сергію Степановичу, якого пов'язують з міським головою Тернополя Сергієм Надалом.

Кожному притомному тернополянину добре відомо, що без покровительства Сергія Надала незаконне будівництво на Шпитальній здійснюватися не могло. Бездіяльність контролюючих органів щодо зведення незаконного п'ятиповерхового будинку на Шпитальній - цьому беззаперечний доказ.

Нагадаємо, у Тернополі біля Архикатедрального собору близько 50 небайдужих тернополян провели зібрання, аби продемонструвати незгоду з добудовою над колишнім Домініканським монастирем.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE