Politerno > Україна і світ > Україна узгодила з G7 параметри “гарантій безпеки”, але угоди ще не підписані

Україна узгодила з G7 параметри “гарантій безпеки”, але угоди ще не підписані

  • 12 Липня, 2023
  • 361 Переглядів
  • 0

Лідери країн “Групи семи” разом з Україною узгодили не конкретні параметри “гарантій безпеки“, а їхню рамку, а конкретні двосторонні договори будуть підписані згодом.

Про це йдеться в узгодженій спільній заяві, текст якої опублікував уряд Великої Британії.

Документ стверджує, що від сьогодні “розпочинаються переговори” між Україною і кожною з держав “Групи семи” “з метою формалізації підтримки України через двосторонні безпекові зобов’язання і домовленості, узгоджені з цією багатосторонньою рамковою угодою, згідно з нашими відповідними правовими і конституційними вимогами”.

У документі, зокрема, окреслюється зобов’язання держав-членів “сімки” продовжити надання “допомоги у сфері безпеки та сучасного військового обладнання на суші, в повітрі та на морі з пріоритетом на протиповітряну оборону, далекобійну артилерію та вогневі засоби дальньої дії, бронетехніку та інші ключові засоби, такі як бойова авіація, а також шляхом сприяння підвищенню рівня оперативної сумісності з євроатлантичними партнерами”.

Також стверджується, що у разі майбутнього збройного нападу з боку Росії члени G7 “мають намір негайно провести консультації з Україною для визначення відповідних подальших кроків”.

“Ми підтверджуємо, що, відповідно до наших правових систем, суверенні активи Росії в наших юрисдикціях залишатимуться знерухомленими доти, доки Росія не заплатить за шкоду, яку вона завдала Україні”, – йдеться також у заяві.

Нагадаємо, підозрювану в зловживанні впливом народну депутатку з Людмилу Марченко виключили з партії “Слуга народу”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE