Politerno > Україна і світ > “Можемо прокидатися і дякувати”: Зеленський з’язвив Воллесу щодо більшої вдячності за допомогу

“Можемо прокидатися і дякувати”: Зеленський з’язвив Воллесу щодо більшої вдячності за допомогу

  • 12 Липня, 2023
  • 818 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський іронізуючи запевнив міністра оборони Великобританії Бена Воллеса, що Україна дуже вдячна Британії та її народу за підтримку.

Про це Зеленський заявив на пресконференції після участі у саміті НАТО в Вільнюсі.

Главу держави попросили відреагувати на слова міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, який закликав Україну висловлювати більше вдячності партнерам за надану військову підтримку замість постійно ставити вимоги щодо розблокування нових видів озброєнь.

“Мені здається, ми завжди були дуже вдячними Сполученому королівству, завжди вдячні прем’єр-міністру і міністру оборони пану Воллесу…

Я просто не знаю, що він має на увазі, як ще нам потрібно подякувати. Нехай він напише мені… Можемо зранку прокидатися і дякувати міністру особисто.

Британія – наші партнери, ми їм вдячні, можливо міністру хочеться чогось особливого… Але мені здається, у нас гарні стосунки.

Ми вдячні людям. В кінці кінців велика підтримка людей впливає на підтримку будь-якого керівництва держави”, – заявив Зеленський.

Він також звернувся до міністра оборони України Олексія Резнікова у залі. “Олексію, у вас погані відносини з міністром оборони? Чудові? Ну то подякуйте йому. Зателефонуйте йому сьогодні”.

Резніков устав і висловив подяку Воллесу. Цей спіч Зеленського викликав усмішки в залі, пише УП.

Як відомо, на полях Вільнюського саміту НАТО в середу Воллес розповів про свій візит у червні минулого року. “Я сказав українцям минулого року, коли їхав 11 годин до [Києва] та отримав перелік (зброї. – Ред.) – я сказав, що я не Amazon”, – додав він.

Нагадаємо, лідери країн “Групи семи” разом з Україною узгодили не конкретні параметри “гарантій безпеки“, а їхню рамку, а конкретні двосторонні договори будуть підписані згодом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE