Politerno > Тернопільщина > Скандальне об’єднання, обрання директора та фальсифікації: під міськрадою протестували батьки та викладачі Української гімназії

Скандальне об’єднання, обрання директора та фальсифікації: під міськрадою протестували батьки та викладачі Української гімназії

  • 13 Липня, 2023
  • 2472 Переглядів
  • 0

Біля Тернопільської міськради 13 липня відбулася акція протесту щодо при’єднання Української гімназії ім. Франка до Технічного ліцею. Батьки, учні та вчителі також виступають проти призначення нового директора цього навчального закладу.

На позачерговому засіданні 26-ої сесії міської ради депутати прийняли скандальне рішення, яким Тернопільську Українську гімназії імені Івана Франка та Тернопільський технічний ліцей реорганізують шляхом їх злиття.

Така ініціатива має на меті створення нового навчального закладу, який буде називатися Тернопільським академічним ліцеєм «Українська гімназія» імені Івана Франка Тернопільської міської ради. Приміщення обох закладів залишаться у користуванні цього об’єднаного закладу.

13 липня комісія міської ради за сумнівних обставин обрала керівника Академічного ліцею “Українська гімназія” імені Івана Франка. Так, за наслідками другого етапу конкурсу було оголошено ім’я нового директора об’єднаного освітнього закладу – ним став Федоруц Микола Васильович, який раніше працював заступником директора ЗОШ №4 з виховної роботи.

За даними Politerno, під час голосування мала місце фальсифікація.

Начальниця Управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк запевнила мітингувальників, що під час обрання очільника об’єднаного закладу порушень не було.

Натомість міський голова Сергій Надал дивується, що вже обраний новий керівник для навчального закладу і каже, що він не підписував жодного наказу про призначення на посаду.

Мітингувальники неодноразово кричали «Ганьба!» Сергію Надалу та Ользі Похиляк, пише “20 хвилин”.

Перед тим, як повернутись у приміщення міської ради, Сергій Надал пообіцяв, що не призначатиме нового директора для Академічного ліцею «Українська гімназія», допоки не відбудеться засідання сесії. Перед цим він сказав, що разом із батьками обговорять питання щодо нового директора.

Фото “20 хвилин”

Нагадаємо, Тернопільський міськрайонний суд задовольнив клопотання прокурорів про накладення арешту на земельну ділянку на Шептицького.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE