Politerno > Україна і світ > Зеленський демонстрував непослідовність і зробив багато для того, щоб НАТО нам відмовило — експертка

Зеленський демонстрував непослідовність і зробив багато для того, щоб НАТО нам відмовило — експертка

  • 13 Липня, 2023
  • 786 Переглядів
  • 0

Владою було зроблено дуже багато того, що давало підставити очільникам НАТО сказати Україні: “Ви не готові вступати в Альянс”.

Про це в ефірі Громадського радіо сказала докторка політичних наук, професорка Лідія Смола.

«Зеленський зробив дуже багато для того, щоб НАТО могло дуже спокійно відмовити Україні, зберігаючи обличчя та позицію. 

У грудні 2018 року він говорив: “Я не ходжу в гості туди, куди мене не кличуть. Я розумію, домовлюсь з НАТО, якщо це можливо. У нас війна, але це ще одна з умов. І ми ще не впевнені, що вступаємо в НАТО”. У квітні 2019-го: “Щоб вступити в НАТО ми повинні людям це пояснити. Має бути обов’язковий референдум, без референдуму ми про НАТО не можемо говорити”. Лютий 2021:  “Ми вдячні за все, але якщо ми, українці, хочемо бути рівноправним членом НАТО, а це одне з дуже важливих питань, того у мене постає просте питання “президенте Байдене, чому ми досі не в НАТО?”. І вчорашні слова: “Безпрецедентно й абсурдно – коли немає жодних часових рамок і для запрошення (!), і для членства України; і коли натомість додається якесь дивне формулювання про “умови” навіть для запрошення України”.

Це показує, що Зеленський демонструє непослідовність, а якщо це непослідовність, то людині складно довіряти. Якщо взяти до уваги, що відбулась еволюція розуміння, то знову ж таки лексика тут повинна бути дещо іншою.

Дуже багато було зроблено того, що давало підставити очільникам Альянсу сказати Україні: “Ви не готові вступати в НАТО”. І це правильно з їхньої позиції, тому що навіщо їм витрачати більше, ніж вони можуть. Вони себе захищають. Те, що ми 30 років цього не робили, це наша проблема”, — каже Лідія Смола.

Нагадаємо, посол України у Великій Британії Вадим Пристайко назвав “нездоровим сарказмом” слова президента Володимира Зеленського про те, що він може дякувати за військову допомогу міністру оборони Британії Бену Воллесу хоч щоранку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE