Politerno > Тернопільщина > Комунальне підприємство міськради звело на Текстильній незаконні гаражі з комерційними надбудовами

Комунальне підприємство міськради звело на Текстильній незаконні гаражі з комерційними надбудовами

  • 19 Липня, 2023
  • 3671 Переглядів
  • 0

На вулиці Текстильна, біля ЖК “Затишний двір” в 2022 році КП “Фірма “Тернопільбудінвестзамовник”” розпочала самочинне будівництво гаражів з комерційними надбудовами.

Земельній ділянці на якій вони розміщені був присвоєний кадастровий номер 6110100000:04:004:0032 вже після закриття реєстрів (наразі її ще не позначено на картах у вільному доступі). Дана земельна ділянка, як і сусідня ділянка з кадосторовим номером 6110100000:04:004:0021, на якій збудований ЖК “Затишний двір”, знаходиться у користуванні комунального підприємства Тернопільської міської ради “Фірма “Тернопільбудінвестзамовник”, але на ділянку де збудовані гаражі ця фірма має лише оформлений сервітут.

Рішенням міської ради від 19.12.2018 №7/31/79 комунальному підприємству фірмі «Тернопільбудінвестзамовник» надано дозвіл на укладання договору земельного сервітуту на земельну ділянку площею 0,4100 га права проходу, проїзду та паркування автотранспорту за адресою вул. Текстильна. На підставі зазначеного рішення укладено договір земельного сервітуту, зареєстрований в книзі записів засвідчення факту реєстрації договорів сервітутів від 29.05.2019 за №1220.

В управлінні містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради не зареєстровані містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкту будівництва за критерієм пошуку кадастровий номер: 6110100000:04:004:0032 по вул. Текстильній.

Тобто жодних дозволів на капітальне будівництво, містобудівних умов і обмежень чи інших дозвільних документів на дану ділянку не видавалося, а саме призначення земельної ділянки – “03.20 Земельні ділянки загального користування, які використовуються як внутрішньоквартальні проїзди, пішохідні зони,комунальної форми власності.

На даний момент на сайтах з продажу нерухомості і по телефону компанії забудовника ці гаражі відкрито продають по 20 тис.грн/м² (комерційних приміщень у вільному продажу немає) комунікацій жодних не підведено і, як сказали телефоном в компанії забудовника, проводити не будуть, нові власники будуть робити це самостійно. Що цілком логічно, адже не може бути підключення самобуду без документів, хоча в компанії стверджують, що всі дозвільні документи є.

На даному етапі повністю готові 10 гаражів, друга черга ще добудовується. Тут тільки поверхнево вбачаються наступні порушення: використання не за призначенням земельної ділянки, самочинне будівництво, шахрайство з продажем нерухомості.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE