Politerno > Україна і світ > Відпочинок на Мальдівах: проти нардепа Арістова порушили справу та провели обшуки

Відпочинок на Мальдівах: проти нардепа Арістова порушили справу та провели обшуки

  • 26 Липня, 2023
  • 326 Переглядів
  • 0

Працівники ДБР спільно із СБУ розслідують законність виїзду на відпочинок народного депутата Юрія Арістова під час збройної агресії РФ проти України.

Про це повідомили пресслужби ДБР, СБУ та ОГП.

25 липня 2023 року генеральний прокурор за матеріалами Державного бюро розслідувань та інформацією поширеною у ЗМІ порушив кримінальне провадження щодо внесення неправдивих відомостей до документів для виїзду за кордон заступником голови комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки.

В межах розслідування слідчі Бюро з’ясовують яким чином народний депутат України зміг опинитися на відпочинку на Мальдівах попри заборону на виїзд посадовцям за кордон.

Зокрема, вивчатимуть можливе внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів про його виїзд, а саме щодо терміну, мети та країн відрядження.

Встановлено, що в середині липня 2023 року депутат перебував у одному з готелів приватного острова Ітхаафуші, Мальдіви.

Слідством вже підтверджено, що у період з 05 червня по 22 липня 2023 року Арістов перебував за межами України.

Депутат виїхав на три дні до Польщі на підставі службового відрядження з метою поглиблення двостороннього співробітництва з урядом Литовської Республіки.

10 липня 2023 року, перебуваючи за кордоном, депутат дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва до 19 липня 2023 включно.

При цьому, до електронної системи охорони здоров’я було ймовірно внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався.

Також з’ясовано, що депутат разом з сім’єю – дружиною та дітьми – до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки, у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

Правоохоронці провели невідкладні обшуки у помешканні депутата. Серед іншого вилучені паспорти для виїзду за кордон із відповідними відмітками, інші документи.

Кримінальне провадження розслідується за фактом службового підроблення.

Санкція статті передбачає обмеження волі до 3 років.

Як повідомлялося, народний депутат з фракції “Слуга народу” Юрій Арістов подав заяву про складання депутатських повноважень.

Нагадаємо, Печерський райсуд Києва заарештував ексначальника Одеського обласного центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 150 мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE