Politerno > Україна і світ > НАЗК звернеться до Зеленського щодо ветування законопроєкту про декларації чиновників

НАЗК звернеться до Зеленського щодо ветування законопроєкту про декларації чиновників

  • 6 Вересня, 2023
  • 346 Переглядів
  • 0

Національне агентство з питань запобігання корупції звернеться до президента Володимира Зеленського з проханням накласти вето на ухвалений Верховною Радою законопроєкт №9587-Д про відповідальність за несвоєчасне подання декларацій.

Про це йдеться в заяві НАЗК, яка опублікована на сайті агентства.

“Це дозволить повернути його на повторний розгляд Верховної Ради. Таке рішення є єдиним у правовій площині, яке задовольнить запит суспільства на перемогу над корупцією та європейське майбутнє України”, – пояснили в агентстві.

Зазначається, що таке рішення в НАЗК ухвалили через те, що в цьому законопроєкті є норма, згідно з якою особа , яка подала свідомо недостовірні відомості в декларації на суму до 1,3 млн грн, у разі сплати штрафу не потрапляє до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні чи пов’язані з корупцією правопорушення.

“Після видалення майже 80% даних реєстру ні президент, ні прем’єр-міністр, ні міністри, ні керівники інших органів влади, ні громадські організації, ні громадська рада добропорядності та ВККС, які найближчим часом мають забезпечити призначення понад 2 тис. суддів, ухвалення рішень про призначення не матимуть офіційного джерела даних про осіб, які були внесені до нього”, – уточнили у Нацагентстві.


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE