Politerno > Україна і світ > Справа Одеського аеропорту: суд арештував Кауфмана із заставою в 268 мільйонів

Справа Одеського аеропорту: суд арештував Кауфмана із заставою в 268 мільйонів

  • 7 Вересня, 2023
  • 336 Переглядів
  • 0

Минулорічне фото Кауфмана у суді

7 вересня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав запобіжний захід бізнесмену Борису Кауфману, який є підозрюваним у справі про заволодіння власністю Одеського аеропорту.  

Слідчий суддя ВАКС застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 29 жовтня включно.

Кауфмана було взято під варту у залі суду. Він може вийти з СІЗО у разі внесення застави у розмірі 268 млн 400 тис грн, повідомляє пресслужба ВАКС. 

У разі внесення застави та звільнення з-під варти, бізнесмен буде зобов’язаний:

  • прибувати на першу вимогу до детектива НАБУ; 
  • не залишати межі м. Одеси та м. Києва без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду;
  • повідомляти детектива чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду;
  • здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

Нагадаємо, що Кауфману оголошена підозра за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За даними НАБУ, група із п’яти осіб на чолі з колишнім мером Одеси Олексієм Костусєвим організувала схему, за якою заволоділа майном КП «Міжнародний аеропорт «Одеса» вартістю 118 млн грн та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 млрд грн. 

У грудні 2022 року НАБУ та САП заявили, що викрили в Одесі злочинну організацію, яка перейняла на себе «повноваження» колишнього «господаря» Одеси Володимира Галантерника.

Її організаторами назвали одеського бізнесмена Бориса Кауфмана та його багаторічного бізнес-партнера Олександра Грановського. За висновками слідчих, ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста – взаємодію із забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств та інше.

7 грудня 2022 року Вищий антикорупційний суд обрав для бізнесмена Бориса Кауфмана запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 129 мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE