Politerno > Україна і світ > ВАКС заарештував одеського бізнесмена Кауфмана із заставою у 129 мільйонів

ВАКС заарештував одеського бізнесмена Кауфмана із заставою у 129 мільйонів

  • 7 Грудня, 2022
  • 296 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд обрав для бізнесмена Бориса Кауфмана запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 129 мільйонів гривень.

Таке рішення 7 грудня ухвалив суддя ВАКС Ярослав Шкодін, повідомляє Слово і діло.

При цьому прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) просив заарештувати Кауфмана без альтернативи застави.

У разі внесення визначеної судом застави на Кауфмана покладуть низку обов’язків, у тому числі не покидати межі Києва та Одеси, не спілкуватися зі свідками та іншими підозрюваними, а також носити електронний браслет.

У судовому засіданні прокурор САП розповів, що слідство зафіксовано передачу коштів від Кауфмана першому заступнику міського голови Одеси Михайлу Кучуку, віце-меру Олегу Бриндаку та ще одній заступниці мера Світлані Бедрезі, яка також очолює фінансовий департамент Одеської міської ради.

За словами прокурора, Кауфман і його бізнес-партнер Олександр Борухович (Грановський) передали Бриндаку 2,47 млн грн, Кучуку – 900 тисяч грн, а Бедрезі – 300 тис. грн.

Також детективи зафіксували приміщення, яким користувався Кауфман. Воно нібито обладнання засобами заглушки прослуховування і запису. Під час обшуків ці засоби були знайдені.

Адвокат Кауфмана Ігор Фомін заперечував проти обґрунтованості підозри та задоволення клопотання. За його словами, бізнесмена підозрюють у наданні хабарів, але тим, хто їх нібито отримував нічого не пред’явлено. Те саме стосується і злочинної організації, метою якої був нібито злочин проти власності.

Учора ми пісали, що НАБУ та САП затримали спонсорів Слуги народу та “смотрящих” по Одесі від ОП – Кауфмана та Грановського. Їх ще називають “сірими кардиналами” української влади.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін заявив, що не бачить сенсу у проведенні додаткової мобілізації, а на териториї України начебто перебуває уже 150 тисяч мобілізованих.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE