Politerno > Україна і світ > Суд на рік позбавив посади мера Чернігова, у якого був конфлікт з Офісом президента

Суд на рік позбавив посади мера Чернігова, у якого був конфлікт з Офісом президента

  • 7 Грудня, 2022
  • 1185 Переглядів
  • 0

Яворівський районний суд Львова визнав винним у конфлікті інтересів мера Чернігова Владислава Атрошенка і позбавив його на рік права обіймати посаду міського голови, через те, що мер доручив своєму водієві вивезти за кордон автомобіль його дружини.

Про це повідомляєНАЗК та ДБР.

За протоколом НАЗК у серпні 2022 року міський голова Чернігова дав розпорядження своєму водієві вивезти автівку дружини Tesla Model X за кордон.

У відомстві вважають, що чиновник “діяв в умовах конфлікту інтересів”, адже водій забезпечує транспортне обслуговування міського голови виключно в межах виконання ним посадових обов’язків.

При цьому водію мера оформили відрядження та виділили з бюджету кошти, у тому числі і на бензин.

Крім того, дружина Атрошенка 5 березня покинула територію України через “Шегині” за кермом службового автомобіля мера Чернігова Toyota Camry.

У ДБР щодо цього повідомили, що дружина Атрошенка впродовж 3 місяців використовувала машину не за цільовим призначенням у той час, коли бюджет Чернігова сплачував лізингові платежі за цю ж автівку.

Атрошенку інкримінували ст.172-7 кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Також суд оштрафував його на 6,8 тис. грн.

Відповідне рішення суд ухвалив на засіданні в середу 7 грудня.

Як повідомлялося, мер Чернігова Владислав Атрошенко підтвердив, що зустрічався з конгресвумен Вікторією Спартц, яка нещодавно зробила кілька гучних заяв щодо голови ОП Андрія Єрмака і контролю за поставками зброї.

Перед цим він заявив, що заступник голови ОП Кирило Тимошенко своєю заявою щодо заборони меру Чернігова відвідати міжнародну конференцію в Лугано з відновлення України фактично зізнався у перешкоджанні роботі мера, у зловживанні своїм службовим становищем та у порушенні закону.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд обрав для бізнесмена Бориса Кауфмана запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 129 мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE