Politerno > Україна і світ > Зеленський таки ветував закон про декларації: реєстр треба відкрити вже

Зеленський таки ветував закон про декларації: реєстр треба відкрити вже

  • 12 Вересня, 2023
  • 337 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський наклав вето на закон, який зберігає обмеження щодо електронного декларування.

Про це Зеленський повідомив у Telegram.

“Заветував прийнятий Верховною Радою закон, в якому були обмеження електронного декларування. Причину цього вето, думаю, всі чудово розуміють. Декларації мають бути відкритими. Одразу. Не через рік. Уже зараз реєстр треба відкривати”, – зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що саме з цією головною правкою закон має бути проголосований і “бажано швидко”.

Парламент 5 вересня прийняв в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників. Головна правка про негайне відкриття декларацій не набрала потрібну кількість голосів (199 з 226).

Згодом Зеленський заявив, що ще не вирішив, чи ветувати закон про декларування – петиція з вимогою вето має 25 тисяч підписів

Нагадаємо, У липні 2022 року суд ухвалив рішення про арешт часток оточення українського ексдепутата, підозрюваного в державній зраді, Віктора Медведчука у трьох компаніях, що мають великі земельні ділянки на узбережжі Дніпра в Києві. Однак правоохоронні органи не довели справу до кінця. Замість конфіскації та продажу активи на мільйони доларів, схоже, опинилися в руках бізнесмена, який має зв’язки із заступником керівника офісу президента Олегом Татаровим.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE