Politerno > Україна і світ > Нардепи повернули обов’язкове декларування для чиновників, але реєстр відкриють за рік

Нардепи повернули обов’язкове декларування для чиновників, але реєстр відкриють за рік

  • 5 Вересня, 2023
  • 391 Переглядів
  • 0
Верховна Рада - війна

Парламент 5 вересня прийняв в цілому законопроєкт №9534 про відновлення електронного декларування для чиновників.

Про це повідомив перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк у Telegram.

За прийняття законопроєкту в цілому проголосували 329 народних обранців.

Зокрема, було прийнято:

  • правку, яка уточнює перелік посадових осіб юридичної особи публічного права, які підпадають під антикорупційне законодавство (246 голосів)
  • правку про те, що якщо майно вказане в одному розділі, але не вказане в іншому, то це не вважається злочином (247 голосів)
  • правку, яка полягає в тому, що якщо майно декларується декілька років і його вже раз перевірили, то не можна повторно перевіряти (239 голосів).

Натомість, головна правка про негайне відкриття декларацій не набрала потрібну кількість голосів (199 з 226).

У підготовлений до другого читання законопроєкт №9534 про відновлення декларування для чиновників внесено поправку про закритість реєстру декларацій ще на один рік.

Аргументи стосовно безпеки декларантів враховано в законопроєкті, серед них військові, крім представників військово-лікарських комісій і територіальних центрів комплектування, полонені, громадяни на тимчасово окупованих територіях. Ці особи не повинні подавати декларації до закінчення воєнного стану або деокупації території.

Народний депутат від фракції “Європейська Солідарність” Володимир Ар’єв повідомив, що 4 вересня Антикорупційний комітет Верховної Ради остаточно вирішив, що позаштатні радники Офісу президента та його керівництва і працівники патронатної служби президента, а також уповноважені президента не декларуватимуть статків.

Законопроєкт №9534 Верховна Рада ухвалила в першому читанні 27 липня. 

Нагадаємо, Верховна Рада на засіданні 5 вересня звільнила Рустема Умєрова з посади голови Фонду державного майна, а Ольгу Піщанську – з посади голови АМКУ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE