Politerno > Україна і світ > На Бахмутському напрямку ворог втратив найкращі частини, тривають важкі бої за залізницю та трасу

На Бахмутському напрямку ворог втратив найкращі частини, тривають важкі бої за залізницю та трасу

  • 18 Вересня, 2023
  • 366 Переглядів
  • 0

В боях на Бахмутському напрямку були розбиті та втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених частин РФ: 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі бригади десанту. Попри це ворог не полишає спроб повернути втрачені позиції. Окупанти намагаються штурмувати Андріївку та Кліщіївку після їх успішного звільнення.

Про це повідомили командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський та начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За словами Сирського, загальна обстановка на Східному напрямку залишається складною. Ворог не полишає своїх намірів щодо поновлення наступальних дій на Куп’янському та Лиманському напрямках, до яких здійснює активну підготовку.

Тривають запеклі бої в районі Бахмута. Після втрати на минулому тижні населених пунктів Андріївки та Кліщіївки, ворог проводить численні контратаки з різних напрямків, безуспішно намагаючись повернути втрачені позиції.

Адже ці, невеликі, на перший погляд, населені пункти, були важливими елементами оборонного рубежу ворога, який простягнувся від Бахмута до Горлівки.

У результаті успішних дій українських військ була пробита лінія оборони ворога, яку він намагався закрити, кидаючи в бій всі наявні резерви, наголошує командувач.

Зокрема в боях на Бахмутському напрямку були розбиті та повністю втратили боєздатність одні із найбільш підготовлених і найкращих частин ворога – 72 окрема мотострілецька бригада, 31 та 83 окремі десантно-штурмові бригади.

Євлаш повідомив, що ЗСУ закріплюються зараз на рубежах та тримають оборону.

«Зокрема, вчора наші підрозділи 80-ї Окремої штурмової бригади, 95-ї, також 5-ї штурмової та бригади Нацполіції «Лють» відбили у противника повністю, вже звільнили н.п. Кліщіївку від окупантів та продовжують тримати там оборону. Цей населений пункт дуже важливий тактично в плані того, що це звільняє нам для подальшого просування територію і є досить сприятливим плацдармом для подальших просувань. Також це оголяє південні фланги Бахмута і наближає нас до цього населеного пункту», – пояснив Євлаш.

Крім того, в Андріївці окупанти здалися в полон, з ними відповідні служби проводять роботу. Він додав, що полонених щодня вдається брати на лимано-куп’янському та бахмутському напрямках.

Водночас він підкреслив, що зараз продовжуються важкі бої за залізницю та трасу, які ведуть на Бахмут.

Нагадаємо, більшість країн-членів Євросоюзу підтримують рішення, запропоноване Європейською комісією щодо експорту українського зерна, та проти зернової блокади.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE