Politerno > Україна і світ > Канада допоможе Україні на майже пів мільярда доларів та долучиться до навчання українських пілотів на F-16

Канада допоможе Україні на майже пів мільярда доларів та долучиться до навчання українських пілотів на F-16

  • 22 Вересня, 2023
  • 335 Переглядів
  • 0

Канада виділить новий пакет військової допомоги для України на 483 млн доларів США, до якого увійдуть 50 бронемашин.

Про це оголосив прем’єр Канади Джастін Трюдо у Палаті представників під час візиту до парламенту Канади президента України Володимира Зеленського, повідомляє Європейська правда

“Я чітко сказав, що наш уряд буде підтримувати Україну стільки, скільки необхідно… Сьогодні ми заявляємо про більш довгострокове, багаторічне зобов’язання, що забезпечує передбачувану і стабільну підтримку України. Це включає 650 млн (канадських) доларів протягом трьох років на 50 бронемашин, включаючи медеваки, які збудують канадські фахівці у Лондоні, що в провінції Онтаріо”, – оголосив Трюдо.

Він нагадав, що з початку повномасштабної війни Канада надала Україні військову, гуманітарну та фінансову допомогу заглаьною вартістю близько 9 млрд канадських доларів.

“Ми продовжимо працювати з партнерами, у тому числі НАТО, щоби надавати непохитну підтримку, і ми продовжимо економічну підтримку України протягом наступного року”, – зазначив Трюдо.

Також Джастін Трюдо оголосив про долучення країни до коаліції з навчання українців на винищувачах F-16.

“Ми скеруємо інструкторів для навчання українських льотчиків і обслуговувального персоналу на F-16, аби максимізувати їхнє використання переданих винищувачів”, – оголосив Трюдо.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE