Politerno > Україна і світ > Буданов заявив, що Маск не зривав операцію української розвідки в Криму

Буданов заявив, що Маск не зривав операцію української розвідки в Криму

  • 23 Вересня, 2023
  • 394 Переглядів
  • 0

Ілон Маск не вимикав супутниковий зв’язок Starlink над Кримом, щоб зірвати атаку українських надводних дронів по російському флоту у Севастополі.

Про це керівник Головного управління розвідки України Кирило Буданов заявив в інтерв’ю The WarZone.

«Це правда, що раніше він відключав свої послуги над Кримом. Але є й інша сторона цієї правди. Про цей конкретний випадок, про який усі говорять. Було відключення покриття Криму, але це було не в той конкретний момент. Це відключення було на місяць. Я абсолютно впевнений, що весь перший період війни над Кримом взагалі не було покриття Starlink», – розповів голова української розвідки, додавши, що Starlink відіграє значну роль у російсько-українській війні, адже багато ЗСУ використовують систему для передачі інформації від дронів, особливо коли командний пункт знаходиться на віддаленій відстані.

Раніше керівник Головного управління розвідки в коментарі підтвердив, що системи Starlink «певний час» не працювали біля півострову, але зазначив, що «вся лінія фронту працює на них».

«Особисто я не впевнений, що Ілон Маск оперував якимись міфічними кнопками і зупиняв рух якихось апаратів. Це моя особиста думка. Те, що системи Starlink к не працювали певний час біля Криму, це я можу абсолютно підтвердити, бо ми також застосовували певну техніку. Ми одразу зрозуміли, що просто там немає покриття, це, мабуть, усе, що я вам можу сказати», – зазначав голова розвідки.

Як відомо, Ілон Маск фактично підтвердив, що операція ЗСУ не відбулася дійсно через нього. Своє рішення він пояснив тим, що не хотів, аби SpaceX стала співучасником війни.

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія нібито готова до переговорів щодо України, але жодних пропозицій щодо припинення вогню розглядати не буде.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE