Politerno > Україна і світ > Чорноморський флот РФ не матиме такий контроль в Чорному морі як раніше – розвідка Британії

Чорноморський флот РФ не матиме такий контроль в Чорному морі як раніше – розвідка Британії

  • 26 Вересня, 2023
  • 231 Переглядів
  • 0

Британська розвідка вважає, що після успішних українських ударів Чорноморський флот РФ не зможе мати в акваторії Чорного моря такий контроль, як раніше, і буде менш безпечно почуватися у портах. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на розвідувальний огляд Міністерства оборони Британії.

Розвідка констатувала, що останніми тижнями Чорноморський флот РФ зазнав низки серйозних атак, кульмінацією яких стали удари по штаб-квартирі 20 і 22 вересня. 

“Фізична шкода для ЧФ РФ майже точно серйозна, але локальна. Флот майже точно зберігає спроможність виконувати свої основні завдання воєнного часу – завдання ракетних ударів і локального патрулювання. 

Проте ймовірно, що його здатність здійснювати ширше патрулювання у регіоні і забезпечувати де-факто блокаду українських портів надалі зменшиться. Також ЧФ РФ ймовірно має погіршену здатність захищати свої об’єкти в порту і проводити рутинне обслуговування”, – зазначають аналітики.

Британська розвідка додає, що українські атаки поставили Росію у ситуацію, коли їй доводиться реагувати на дії противника, та демонструють, що українські військові здатні поставити під сумнів символічну і стратегічну “проєкцію сили” Росії, яку їй забезпечує контроль над Севастополем. 

Нагадаємо, у ніч на 26 вересня над Україною було знищено 26 із 38-ми ударних дронів, у Подунав’ї на Одещині було влучання районі паромного пункту пропуску “Орлівка” на кордоні з Румунією, також було влучання на Черкащині.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE