Politerno > Україна і світ > В оточенні Зеленського є люди, які дають йому погані поради, – Пшидач

В оточенні Зеленського є люди, які дають йому погані поради, – Пшидач

  • 26 Вересня, 2023
  • 492 Переглядів
  • 0
РНБО

В адміністрації польського лідера Анджея Дуди заявили, що не хочуть загострювати і без того напружену ситуацію на лінії Варшава-Київ.

Про це заявив керівник офісу з питань міжнародної політики в адміністрації польського президента Марчин Пшидач, передає ЄП.

Раніше президент Зеленський на Генеральній асамблеї ООН у вівторок зазначив, що йому тривожно бачити, як “дехто в Європі грає в солідарність у політичному театрі”, перетворюючи постачання зерна на трилер, насправді допомагаючи “підготувати сцену для московського актора”.

За словами Пшидача, “можливо, на боці Києва зіграли якісь погані емоції”.

“Напевно, в оточенні президента Зеленського є люди, які просто погано йому підказують”, – сказав він.

Пшидач додав, що розрив будь-якого партнерства з союзниками не буде в інтересах України.

Під час візиту до Нью-Йорка мала відбутися зустріч президентів Польщі та України, але цього не сталося. Він запевнив, що польська сторона відкрита до переговорів: “Якщо буде конструктивний підхід, ми не виключаємо контактів на вищому рівні”.

Він також заявив, що Польща не хоче загострювати і без того напружену ситуацію на лінії Варшава-Київ.

“Переговори повинні привести до конструктивних висновків, по-друге, ми не повинні довести до загострення мови. З українського боку вже було сказано дуже багато”, – пояснив Пшидач.

Він запевнив, що веде переговори з найближчим оточенням президента Зеленського, а громадськість буде поінформована про рішення у цій справі. За його словами, контакти у Варшаві та Києві спрямовані на якнайшвидше вирішення проблемних питань.

Як повідомлялося, у відносинах між Україною і Польщею триває так звана зернова криза. З 16 вересня Польща в односторонньому порядку, всупереч позиції Єврокомісії, безстроково заблокувала імпорт українського збіжжя (пшениця, кукурудза, соняшник, ріпак) на внутрішній ринок, зберігаючи при цьому транзит цих культур через територію країни.

У відповідь Україна подала на Польщу, а також Угорщину, яка вчинила схожим чином, скаргу до СОТ.

24 вересня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що уряд підготував транзитні коридори для експорту українського зерна до країн, які його потребують.

Нагадаємо, Британська розвідка вважає, що після успішних українських ударів Чорноморський флот РФ не зможе мати в акваторії Чорного моря такий контроль, як раніше, і буде менш безпечно почуватися у портах. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE