Politerno > Україна і світ > Вишневський оскаржує у суді своє звільнення з посади заступника глави НАЗК

Вишневський оскаржує у суді своє звільнення з посади заступника глави НАЗК

  • 26 Вересня, 2023
  • 382 Переглядів
  • 0

Ексзаступник глави Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Андрій Вишневський оскаржує у суді своє, як він вважає, незаконне звільнення з боку глави НАЗК Олександра Новікова.

26 вересня призначено підготовче засідання у Київському окружному адміністративному суді. Також він заявив, що стосовно його звільнення відкрите кримінальне провадження у ДБР.   

«Принагідно інформую, що Головним слідчим управлінням Державного бюро розслідувань розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні No 62023000000000815 за фактом протиправних дій Голови НАЗК Новікова О.Ф., які проявились у незаконному звільненні Вишневського А.В. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення – частина перша статті 172 Кримінального кодексу України (Незаконне звільнення працівника з роботи з особистих мотивів чи у зв’язку з повідомленням ним про порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» іншою особою, а також інше грубе порушення законодавства про працю)», – зазначив Вишневський у повідомленні у Facebook. 

За словами експосадовця, його боротьба – не приватний спір, а «важливий для сталості інституцій публічний прецендент». 

Після звільнення у липні Вишневський заявляв, що його кейс на майбутнє «має дати по руках будь-кому, хто державну інституцію сприймає як власну феоду, а себе почуває феодалом». 

Раніше повідомлялося, що приводом до звільнення Вишневського стало те, що на його пропозицію 17 липня було знято з розгляду урядового комітету один із трьох розроблених НАЗК законопроєктів. Як стверджують наші джерела, згідно з цим законопроєктом, усі співробітники НАЗК автоматично отримували броню від проходження військової служби. Пропозицію Вишневського підтримав урядовий комітет. Зняття законопроєкту схвалив і Новіков письмовою ухвалою. Однак потім саме це стало приводом для звільнення.

Редактор відділу політики ZN.UA Інна Ведернікова у статті «Підсумки зовнішнього аудиту НАЗК: стратегічний провал інституції чи Новікова?» зазначає, що усю систему управління Новікова шито білими нитками. На підтвердження цьому, «Управління та організаційна спроможність Національного агентства» – єдиний об’єкт оцінки аудиторів, що набрав лише 48% «плюсів», отримавши, по суті, оцінку «незадовільно».

Нагадаємо, в адміністрації польського лідера Анджея Дуди заявили, що "в оточенні Зеленського є люди, які дають йому погані поради".

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE