Politerno > Україна і світ > ВАКС призначив 805 тис. грн застави ексчиновнику Держміграції, який підозрюється у розкраданні 88 млн грн

ВАКС призначив 805 тис. грн застави ексчиновнику Держміграції, який підозрюється у розкраданні 88 млн грн

  • 27 Вересня, 2023
  • 296 Переглядів
  • 0

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у 805 тис. грн ексначальнику управління Державної міграційної служби, який підозрюється у заволодінні понад 88 млн грн під час реконструкції адмінбудівлі.

Про це інформує пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

“27 вересня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у справі щодо заволодіння понад 88 млн грн під час реконструкції адміністративної будівлі Державної міграційної служби України, а саме ексначальнику Управління ресурсно-господарського забезпечення та капітального будівництва ДМС”, – йдеться у повідомленні.

Суд частково задовольнив клопотання та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави розміром 805,2 тис. грн – це максимальний розмір, передбачений законом для цього злочину.

Також на підозрюваного покладено такі зобов’язання: прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою, не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти про зміну свого місця проживання і роботи, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України в’їзд в Україну, носити електронний засіб контролю.

Термін дії зобов’язань – до 21 листопада 2023 року.

Нагадаємо, Після того як Володимир Зеленський закликав місцеву владу припинити займатись бруківкою, а у ряді міст України пройшли протести людей проти невиправданих під час війни витрат, Дніпропетровська ОДА провела ударний тиждень. За кілька днів підопічні Сергія Лисака роздали на ремонти місцевих доріг 2,93 млрд грн. А загалом з середини серпня – 5,73 млрд грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE