Politerno > Україна і світ > Кремль через ПВК “Редут” вербує найманців, щоб уникнути подальшої мобілізаці – британська розвідка 

Кремль через ПВК “Редут” вербує найманців, щоб уникнути подальшої мобілізаці – британська розвідка 

  • 16 Жовтня, 2023
  • 276 Переглядів
  • 0

Британська розвідка розповіла, що приватна військова компанія “Редут”  на території Росії набирає найманців під виглядом “добровольців”, зокрема й колишніх “вагнерівців”.

Головне розвідувальне управління  Генерального штабу ЗС РФ, ймовірно, контролює та фінансує діяльність цієї групи. За інформацією Міноборони Британії, від початку повномастшабного вторгнення РФ в Україну ПВК  “Редут” брала участь у бойових діях у Донецькій, Харківській, Київській та Луганській областях. Нині це угрупування може налічувати понад 7 000 осіб.

“Редут” є однією з кількох ПВК та підрозділів Добровольчого корпусу, які Міноборони РФ використовує для посилення своїх регулярних військ.

У британській розвідці також зазначили, що цілком можливо, що вербування найманців до “добровольчих” підрозділів допомагає РФ уникнути подальшої мобілізації.

Відео, записані найманцями російської так званої приватної армії “Редут”, підтверджують, що вони вчинили низку злочинів на Київщині та Харківщині у 2022 році.

Нагадаємо, Ізраїль відповів відмовою на запит Офісу президента щодо прохання дати згоду на офіційний візит Володимира Зеленського до країни після нападу з боку ісламістського угруповання ХАМАС.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE