Politerno > Україна і світ > Збитки на 2 млн грн: у голови НСЗУ відбулися обшуки, Нацслужба здоров’я розцінює це як тиск

Збитки на 2 млн грн: у голови НСЗУ відбулися обшуки, Нацслужба здоров’я розцінює це як тиск

  • 27 Жовтня, 2023
  • 523 Переглядів
  • 0

Голові Національної служби здоров’я України Наталії Гусак повідомили про підозру у службовій недбалості, яка завдала збитків на 2 млн грн.

Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За даними слідства, у квітні 2022 року на замовлення НСЗУ одним із спеціалізованих державних підприємств виконувалися роботи щодо адміністрування центральної бази даних електронної системи охорони здоров’я.

Правоохоронці кажуть, що в акті здачі-приймання послуг були включені всі роботи згідно договору та відомості про певний обсяг робіт, які фактично не виконувалися.

“Голова НСЗУ належним чином не перевірила фактично виконані роботи та не вжила заходів щодо зменшення загальної суми договору. Внаслідок цього зайво витрачено бюджетні кошти в сумі понад 2 млн грн на оплату послуг, які не надавалися”, – йдеться у повідомленні Офісу Генпрокурора.

У керівниці НЗСУ провели обшуки на роботі та вдома та вилучили документи та інші речові докази.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Керівниця НСЗУ Наталія Гусак прокоментувала обшуки та звинувачення правоохоронців.

“Мені немає чого приховувати, тому вважаю за потрібне відверто висловити свою позицію. Я особисто зацікавлена у забезпеченні чесності та об’єктивності процесу”, – пише голова НСЗУ.

Гусак зазначила, що відтоді, як очолює НСЗУ постійно стикається із перевірками з боку контролюючих та правоохоронних органів.

“Буду відвертою: часто – безпідставних та ініційованих тими, кому НСЗУ “заважає“, – стверджує вона.

Голова НСЗУ заявила, що "за дивним збігом" обшуки відбувалися у день, коли розпочався позаплановий моніторинг перших медзакладів, що надають неонатальну допомогу.

"Нагадую, моніторинг ми проводимо згідно з оновленою процедурою, яку нещодавно затвердив Уряд України. А ще – у час, коли відбувається активна підготовка до контрактування медзакладів на наступний рік. Таке от співпадіння", – каже Гусак.

Вона також зазначила, що, дотримуючись чинного законодавства та таємниці слідства, поки не має права розголошувати жодних деталей.

В офіційній заяві НСЗУ обшуки розцінили, як тиск з метою блокувати роботу служби.

У відомстві зазначили, що працюють у штатному режимі.

Довідково: НСЗУ укладає договори із медичними закладами, зокрема, на закупівлю ліків, роботу лікарів тощо. Для пацієнтів за Програмою медичних гарантій у лікарнях, що мають договір із НСЗУ, лікування має бути безоплатним. Структура також має право перевіряти використання коштів, і у разі знаходження порушень, може розірвати договір із закладом.

Нагадаємо, у приміщеннях столичних ТЕЦ, що є об’єктами критичної інфраструктури та знаходяться в управлінні “Київтеплоенерго”, ДБР провело обшуки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE