Politerno > Україна і світ > Ізраїль почав спецоперацію у підземних тунелях Сектора Гази – ЦАХАЛ. Подробиці

Ізраїль почав спецоперацію у підземних тунелях Сектора Гази – ЦАХАЛ. Подробиці

  • 31 Жовтня, 2023
  • 328 Переглядів
  • 0

Ізраїльський солдат патрулює тунель на кордоні між Ізраїлем і Сектором Гази, липень 2014

Ізраїль заявив, що його війська атакували бойовиків ХАМАС у розгалуженій мережі тунелів під Газою.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на пресслужбу Армії оборони Ізраїлю.

“За останню добу об’єднані бойові сили ЦАХАЛ завдали ударів по приблизно 300 цілях, в тому числі по протитанкових ракетних і пускових установках під шахтами, а також по військових об’єктах в підземних тунелях, що належать терористичній організації ХАМАС”, – повідомили у ЦАХАЛ.

Бойовики відповіли протитанковими ракетами і кулеметним вогнем. ЦАХАЛ додав, що ізраїльські солдати “вбили терористів і скерували повітряні сили для завдання ударів по цілях і інфраструктурі ворога”.

Reuters пише, що тунелі є ключовою метою Ізраїлю.

Довідково: Тунелі під Газою використовуються для контрабанди товарів з Єгипту, здійснення нападів на Ізраїль, перевезення людей, зберігання ракет і боєприпасів, а також, як повідомляють ЗМІ, для розміщення командних і контрольних центрів ХАМАС.

Ізраїльські солдати проводять навчання з використанням технології віртуальної реальності для імітації бойових дій у тунелях ХАМАС у квітні 2017 року

Після загострення конфлікту у 2021 році ЦАХАЛ заявив, що знищив авіаударами понад 100 км тунелів. ХАМАС тим часом стверджував, що його тунелі простягнулися на 500 км, й що Ізраїль вразив лише 5%. Для порівняння лондонське метро має довжину 400 км і здебільшого розташоване над землею.

Нагадаємо, з травня 2022 року до жовтня 2023 року простежується зниження довіри до інститутів центральної влади в Україні. Серед інституцій, яким безумовно довіряють українці, беззмінно залишаються Збройні сили України та волонтери. Зокрема ЗСУ наразі довіряють 94% українців (у травні 2022 року – 98%), а волонтерам довіряють − 87% (у травні 2022 року також було 87%). 

Також ми повідомляли, що на другому році повномасштабної війни Тернопільська ОВА вирішила реалізувати реконструкцію вулиці Білецької за понад 62 мільйони гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE