Politerno > Україна і світ > Кличко у коментарі Der Spiegel заявив, що Україна рухається до авторитаризму

Кличко у коментарі Der Spiegel заявив, що Україна рухається до авторитаризму

  • 2 Грудня, 2023
  • 1101 Переглядів
  • 0

Міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що Україна рухається до авторитаризму і може перестати відрізнятися від Росії, де “все залежить від примхи однієї людини”.

Про це Кличко заявив у коментарі німецькому виданню Der Spiegel.

Видання зазначає, що Кличко бачить Україну на шляху до авторитаризму.

“У якийсь момент ми перестанемо відрізнятися від Росії, де все залежить від примхи однієї людини…

Наразі існує лише один незалежний інститут, але на нього чиниться величезний тиск: місцеве самоврядування”, – зазначив мер Києва.

За словами Кичка, “у перші місяці війни країна була без лідера, був відвертий хаос, і мери відіграли ключову роль як лідери думок, в обороні міст, у допомозі військовим”. Але в Офісі президента, на думку Кличка, вважають мерів “атавізмом”, лише перешкодою для централізації владних структур у країні.

На питання, чи перебуває демократія в Україні під серйозною загрозою, Кличко після паузи відповів: “Так”.

Однак, за його словами, “перетворити Україну на авторитарну державу просто так майже неможливо”, адже українці занадто волелюбні для цього.

Мер Києва також заявив, що з початку повномасштабної війни не мав жодної зустрічі або телефонної розмови з президентом Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, за словами Юрія Бутусова, саме президент Володимир Зеленський не має ніякого плану війни ні на 2023-й ні на 2024-й роки, та не розробив ніякої стратегії щодо захисту країни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE