Politerno > Україна і світ > СБУ каже, що Порошенкові скасували виїзд за кордон, бо він нібито планував зустрітися з Орбаном – заява “ЄС”

СБУ каже, що Порошенкові скасували виїзд за кордон, бо він нібито планував зустрітися з Орбаном – заява “ЄС”

  • 2 Грудня, 2023
  • 588 Переглядів
  • 0

Служба безпеки заявила, що п’ятий президент Петро Порошенко нібито запланував зустріч із проросійським прем’єром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це повідомила СБУ.

СБУ та розвідувальні органи отримали інформацію про підготовку провокацій на міжнародній арені з боку російських спецслужб, спрямованих проти України.

Спецслужба заявила, що звернулася до Офісу президента, Кабінету міністрів та Верховної Ради України із пропозицією врахувати інформацію про плани ворога під час організації та погодження закордонних відряджень українських делегацій.

Після цього керівництво Верховної Ради не надало дозвіл на закордонне відрядження Порошенку.

“За задумом спецслужб РФ, проведення широкомасштабної ІПСО має призвести до зміни настроїв в країнах-партнерах антиросійської коаліції та спонукатиме представників українського політикуму до проголошення наративів щодо необхідності переговорного процесу з РФ на умовах заморожування війни.

Вказані заяви спеціальні служби РФ планували активно підтримати через проросійські політичні сили іноземних країн.

Серед планів ворога – залучення до ІПСО окремих українських політиків під час їх відвідин третіх країн.

За отриманими контррозвідувальними даними, саме в цьому контексті можна розглядати інформацію щодо запланованої зустрічі голови партії “Європейська солідарність” Петра Порошенка з прем’єр-міністром Віктором Орбаном, який системно висловлює антиукраїнську позицію, є “другом Путіна” і закликає зняти санкції з РФ.

Цю зустріч (як і інші “робочі зустрічі” вітчизняних політиків з представниками держав, які транслюють проросійські наративи) РФ планувала використати у своїх ІПСО проти України”, – заявили в СБУ.

Партія "Європейська солідарність" відреагувала на заборону, заявивши, що МЗС було поінформоване про мету візиту Петра Порошенка до США, основні зустрічі та змістовну позицію.

"Ті, хто зараз намагаються знайти обґрунтування своїх відмов на угорському треку, послуговуючись колишніми контактами Петра Порошенка з Віктором Орбаном, даремно стараються. Варто пам’ятати, що 14-15 грудня у Брюсселі своє рішення про початок передвступних переговорів з Україною оголошуватиме Європейська Рада, де Будапешт має право вето.

Якби у Петра Порошенка була можливість допомогти, використовуючи власний особистий позитивний досвід та контакти, щоб це рішення було успішним, тим більше на фоні останніх заяв, він би це зробив. Без зрад. Та в інтересах держави. І в тісній координації з міжнародними партнерами.

І не лише в Будапешті, а й в будь-якій країні Європейського Союзу, де позиції України не такі потужні чи де офіційні зусилля влади бажаних результатів не приносять. А підхід про "якось саме вирішиться" давно не працює", - заявили у партії.

1 грудня Петро Порошенко повідомив, що прикордонники не випустили його у відрядження за кордон, до Польщі та США та назвав це "антиукраїнською диверсією".

Прикордонники зазначили, що відмовили у виїзді Порошенку через те, що його відрядження скасоване Верховною Радою.

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко каже, що скасував міжнародне відрядження Порошенка після отримання листа з грифом "Для службового користування", зміст якого він не може розголошувати.

Нагадаємо, міський голова Києва Віталій Кличко вважає, що Україна рухається до авторитаризму і може перестати відрізнятися від Росії, де “все залежить від примхи однієї людини”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE