Politerno > Україна і світ > У президентському рейтингу Зеленський і Залужний йдуть нога в ногу, умовна “партія Залужного” перемагає

У президентському рейтингу Зеленський і Залужний йдуть нога в ногу, умовна “партія Залужного” перемагає

  • 5 Грудня, 2023
  • 990 Переглядів
  • 0

Якби в другий тур президентських виборів в Україні вийшли чинний глава держави Володимир Зеленський і головнокомандувач Валерій Залужний, то результати були б майже однаковими – у Зеленського – 42%, у Залужного – 40%.

Такі дані закритого опитування соцгрупи Рейтинг опинилися у розпорядженні УП.

Кілька днів тому один із близьких до Офісу президента telegram-каналів показав президентські політичні рейтинги, в яких Зеленський у першому турі отримує близько 47% голосів серед тих, хто визначився.

УП отримала можливість ознайомитись із повними даними того дослідження, проведеного, але не опублікованого групою “Рейтинг”.

За результатати опитування, якщо чинний президент виходить у другий тур із генералом Залужним, то цей другий тур Зеленський може не виграти.

За результатами дослідження, наразі інших конкурентів у Зеленського немає. 

У рейтингу партій, якби у кожного з лідерів президентського рейтингу була своя політична сила, перша п’ятірка виглядала б так:

– Партія Валерія Залужного;

– Блок Зеленського;

– Партія Сергія Притули;

– Партія “Азов”;

– Партія “Слуга народу”.

29 листопада видання “The Economist” написало, що паралельно з похмурою реальністю окопної війни стає дедалі більш напруженим “політичне поле битви” у Києві, президент Володимир Зеленський вбачає конкурента в головнокомандувачі ЗСУ Валерії Залужному, а політична гризня шкодить Україні.

"The Economist" писало, що отримало доступ до внутрішнього опитування в Україні і результати свідчать про те, що "Зеленський ризикує програти президентські вибори, якщо він коли-небудь зіткнеться віч-на-віч зі своїм головнокомандувачем".

За даними видання, внутрішні українські опитування, датовані серединою листопада, демонструють, що довіра до президента Володимира Зеленського впала до 32%. Тоді як рейтинги довіри до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного є стабільно високими (+70%).

Журналісти ознайомилися із внутрішніми опитуваннями, які свідчать, "що президент, якого колись хвалили за його роль у захисті країни, був заплямований корупційними скандалами в його уряді та занепокоєнням щодо напрямку руху країни".

"Цифри, датовані серединою листопада, показують, що довіра до президента впала до +32%, що менше половини, ніж до все ще шанованого генерала Залужного (+70%).

Кращі рейтинги за президента має і український розвідник Кирило Буданов (+45%). Те саме опитування показує, що пан Зеленський ризикує програти президентські вибори, якщо він коли-небудь зіткнеться зі своїм головнокомандувачем", - зазначає The Economist.

Дослідження проводилося 3-7 листопада 2023 року. Було опитано 2000 респондентів (1000 методом особистого інтерв'ю і 1000 зо допомогою телефона). 

Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Нагадаємо, народний депутат Віталій Борт із депутатської групи “Платформа за життя та мир” у квітні й у липні 2023 року виїжджав за кордон у триденні службові відрядження за погодженням голови Верховної Ради, але обидва рази залишався за межами України ще на місяць.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE