Politerno > Україна і світ > Байден зпросить Конгрес не робити “подарунок Путіну”

Байден зпросить Конгрес не робити “подарунок Путіну”

  • 13 Грудня, 2023
  • 289 Переглядів
  • 0

Президент США Джо Байден вкотре закликав членів Конгресу США не відкладати рішення про додаткове фінансування для допомоги Україні, а ухвалити його до різдвяних свят.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву Байдена невдовзі після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

“Якщо Конгрес піде на святкову паузу до того, як схвалить додаткове фінансування для допомоги Україні – це був би найкращий подарунок Путіну з того, на що він будь-коли сподівався. Закликаю їх зробити правильну річ”, – зазначив президент США.

Водночас лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл заявив, що Конгрес навряд чи схвалить додатковий пакет фінансування для України до Різдва, навіть якщо найближчими днями обидві партії укладуть угоду, яка це передбачає.

Головний камінь спотикання між республіканцями й демократами − врегулювання міграції на південному кордоні США.

Нагадаємо, влада, порушуючи Конституцію і закони, пішла в обхід позиції європейців, які у звіті Єврокомісії про умови вступу України до ЄС чітко зафіксували неможливість підписання президентом закону 5655 про містобудівну реформу з вираженими корупційними ризиками.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE