Politerno > Україна і світ > Троє ексдепутатів виїхали з України під виглядом волонтерів – ЗМІ

Троє ексдепутатів виїхали з України під виглядом волонтерів – ЗМІ

  • 27 Грудня, 2023
  • 407 Переглядів
  • 0

Троє екснардепів Сергій Кацуба, Олександр Третьяков та Олександр Зац після початку повномасштабного вторгнення виїхали з України по системі “Шлях” під виглядом волонтерів.

Про це йдеться у розслідування NGL.media.

Як дослідили журналісти, 6 липня 2022 року українсько-польський кордон перетнув екснардеп Сергій Кацуба, персональні дані якого Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури внесло до системи "Шлях" як водія-перевізника гуманітарних вантажів.

Згідно з відповіддю Мінінфраструктури, надати дозвіл на виїзд Кацуби клопотав не благодійний фонд чи громадська організація, а приватна комерційна компанія – київське ТОВ "Мікс Тревел Групп ЛТД".

Нинішнє місце перебування Сергія Кацуби встановити не вдалося.

Ще один колишній депутат парламенту Олександр Третьяков ще в березні-квітні минулого року звітував, що завозить з-за кордону автомобілі для ЗСУ, передає захисникам бронежилети, шоломи та рації.

Восени журналіст "Української правди" Михайло Ткач публікував фото Третьякова з Парижа.

За даними джерела NGL в Державній прикордонній службі, Третьяков виїхав з України 19 квітня 2022 року. До системи "Шлях" його внесла Львівська обласна військова адміністрація. Проте у самій ЛОВА цей факт двічі заперечували і знайшли необхідні документи лише з третьої спроби.

Посприяла Третьякову в перетині кордону громадська організація, яка допомагає військовим ще з 2014 року "Народна самооборона Львівщини". За словами голови організації Артема Хмиза, в результаті Третьяков обдурив львівських волонтерів і не повернувся. 

 

Третьяков писав, що насправді він не жив в Україні ще задовго до початку війни, проте повернувся в березні і знову виїхав у квітні, також повідомляв, що він допомагає Україні.

27 червня 2022 року виїхав з України через пункт пропуску "Лужанка" на кордоні з Угорщиною і більше не повертався колишній нардеп-регіонал Олександр Зац.

Журналісти дослідили, що він брав участь у конгресі Європейського союзу настільного тенісу, який минулоріч проходив у німецькому Мюнхені.

Допомогла виїхати 47-річному Зацу громадська організація "Українська націонал-патріотична молодь" зі Львова. Саме ця організація двічі надсилала Херсонській ОВА звернення з проханням надати йому дозвіл на перетин кордону. В телефонних розмовах з NGL.media її голова Петро Рапіта згадав про співпрацю з Зацом лише з другої спроби. За його словами, той справді виїхав від них, але нібито повертався і привозив тактичні речі для військових.

Сам Олександр Зац не відповів на телефонні дзвінки і повідомлення у месенджерах.

Нагадаємо, Міністерство фінансів очікує пропозиції від Міноборони та Генштабу щодо покриття витрат на додаткову мобілізацію. 

Також ми повідомляли, що Кабінет міністрів прийняв рішення про звільнення голови Тернопільської обласної військової адміністрації Володимира Труша.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE