Politerno > Україна і світ > Антикорупційний комітет Ради рекомендував доопрацювати законопроєкт про мобілізацію

Антикорупційний комітет Ради рекомендував доопрацювати законопроєкт про мобілізацію

  • 5 Лютого, 2024
  • 249 Переглядів
  • 0

Антикорупційний комітет Верховної Ради визнав оновлений законопроєкт про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики.

Про це повідомила членкиня комітету Вікторія Сюмар.

 

“Комітет визнав законопроєкт таким, що містить корупційні ризики знову: і через те, що Кабмін визначатиме хто з правоохоронних і антикорупційних органів матиме бронь, а хто має бути мобілізованим. І що Кабмін може ще більше обмежити виїзд за кордон для інших категорій без жодної чіткості.

І через неясність які документи треба надати для доглядаючих за інвалідами, аби довести факт догляду. І через те, що можуть бути ризики при накладанні стягнення за не відкриття електронного кабінету призовника”, – йдеться у повідомленні.

За словами Сюмар, у законопроєкті все виписано “знову не чітко і сумнівно щодо відповідності до Конституції… ми запропонували як його доопрацювати”.

Нагадаємо, київський міський голова Віталій Кличко висловив свою думку в контексті обговорення відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та попередив, що суспільство не впевнено в позитивних наслідках зміни військового керівництва.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE