Politerno > Україна і світ > Росія почала активніше використовувати Starlink на передовій

Росія почала активніше використовувати Starlink на передовій

  • 10 Лютого, 2024
  • 370 Переглядів
  • 0

Росіяни почали використовувати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях.

Про це повідомляє Мілітарний.

Як зазначається, росіяни отримують термінали Starlink через “паралельний імпорт”, або через так званих волонтерів-реселерів. Закупівля йде через треті країни, підставними особами.

У SpaceX, яка виробляє термінали Starlink зазначають, що компанія не веде жодних справ із Російською Федерацією, або її військовими, а також з ОАЕ. При цьому, в компанії заявили, що будуть деактивувати термінали, які були отримані без відповідної ліцензії.

“Якщо SpaceX отримує інформацію про те, що термінал Starlink використовується санкційною або неавторизованою стороною, ми розслідуємо претензію та вживаємо заходів для дезактивації термінала, якщо вона підтвердиться”, – зазначили в компанії.

При цьому, на ресурсі Мілітарний зазначають, що з російської сторони Starlink працюють тільки на окупованих територіях України.

Окрім цього, з посиланням на Інженера Олег Кутков, який займається терміналами Starlink для військових України, наголошують що у 20 кілометровій зоні на передовій лінії фронту, технологічно неможливо відрізнити чий термінал може працювати, а чий – ні.

Нагадаємо, У четвер ввечері 8 лютого Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного із посади головнокомандувача Збройних Сил України. Олександр Проскурін, український військовий, звинуватив президента Зеленського у розбіжностях із генералом Валерієм Залужним та нехтуванням оборони України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE