Politerno > Україна і світ > У день звільнення Залужного у Києві перебували німецькі генерали на його запрошення – Bild

У день звільнення Залужного у Києві перебували німецькі генерали на його запрошення – Bild

  • 10 Лютого, 2024
  • 770 Переглядів
  • 0
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

У четвер, 8 лютого, німецький генерал-майор Крістіан Фройдінг і генеральний інспектор Бундесверу Карстен Броєр перебували у Києві на запрошення вже колишнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Про це повідомив Bild із посиланням на джерела, повідомляє “Європейська правда”.

У публікації йдеться, що німецькі військові прибули в Україну, щоб обмінятися ідеями зі своїми колегами.

“Генеральний інспектор Бундесверу генерал Броєр зараз перебуває в Україні у супроводі генерал-майора Фройдінга та інших”, – зазначили у Міноборони ФРН.

За словами представника Міноборони, німецькі військові прибули до Києва на запрошення Залужного. У четвер, 8 лютого, президент Володимир Зеленський відправив його у відставку з поста головнокомандувача ЗСУ.

Метою переговорів представників Бундесверу в Києві був “подальший обмін думками щодо поточних оборонних потреб і майбутніх військових викликів”, додали у німецькому оборонному відомстві.

Згодом міністр оборони Рустем Умєров представив нового головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Олександра Сирського партнерам у Німеччині та Франції.

У Пентагоні, коментуючи зміни у військовому керівництві України, підтвердили готовність Штатів співпрацювати з новим головнокомандувачем українських Збройних Сил.

Нагадаємо, росіяни почали використовувати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE