Politerno > Тернопільщина > Подарунки для Заставного. Як Кулик та Довгошия зробили ще трішки багатшим ексмера Тернополя

Подарунки для Заставного. Як Кулик та Довгошия зробили ще трішки багатшим ексмера Тернополя

  • 12 Лютого, 2024
  • 14633 Переглядів
  • 0

Байковецька сільська рада віддала колишньому меру Тернополя Роману Заставному ділянки особливо цінних земель поблизу перехрестя на виїзді з Тернополя в напрямку Збаража. Служба відновлення та розвитку додала ще кілька своїх ділянок.

Як стверджує голова голова ГО «Тернопільські підсумки» Тарас Білан, особливо цінні українські ґрунти обійшлися пану Застанову у 100 645 грн.

Мусимо зазначити, що пан Тарас у своєму дописі помилився щодо кількості та площі ділянок, утім, зважаючи на той факт, що чоловік писав із зони бойових дій, усвідомлюємо, що міг не повною мірою ознайомитися з документами, отриманими на запит його громадської організації.

Отже, 27 жовтня 2023 року рішенням № 8/44/7 Байковецька сільська рада затвердила Заставному Роману Йосиповичу проекти землеустрою щодо вiдведення земельних дiлянок площею 0,9648 та 1, 0641 га із змiною цiльового призначення із земель сільськогосподарського призначення в землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі.

Йдеться про ділянки з кадастровими номерами 6125289800:01:002:0090 та 6125289800:01:002:0091.

На частину земельної дiлянки площею1.0641 га з кадастровим номером б125289800:01:002:0090 з цiльовим призначенням 03.07 для будiвництва та обслуговування булiвель торгiвлi, вiддiлом мiстобудування та архiтектури Байковецької сільської ради 20.11.2О2З р. видано мiстобудiвнi умови та обмеження для проектування об’скта будiвництва торгово-складських примiщень з автостоянкою товариству з обмеженою вiдповiдальнiстю «Роад-простір» в с. Шляхтинці Тернопiльського району Тернопiльської областi.

Як відомо, на зазначених ділянках фірма Романа Заставного справді будує торгово-складські примiщення, але Байковецька сiльська рада завбачливо заявляє, що не володiє іншою iнформацiєю стосовно розпочатого будiвництва на земельнiй дiлянцi з кадастровим номером 6125289800:01:002:0090. Судячи зі всього, масштаб будівництва значно перевищить 30% від одніє ділянки.

Через 3 дні після «технічного» рішення сільради, а саме 30 жовтня 2023 року, зазначені земельні ділянки увійшли у статутний капітал компанії Романа Заставного ТОВ «Роад-простір» у якості внеску. Землю Роман Йосипович оцінив у 10 010 000 грн. 

«З вдячністю (!), зазначимо безкорисливий та щедрий вчинок голови Байковецької ТГ, який «нагрів на пару мільйонів гривень мешканців Байковецької громади, в угоду «бізнесу» та особистого збагачення Романа Заставного», – іронізує Тарас Білан.

До особливо цінних земель доєднали ділянки загального користування, якi використовуються як вулицi, майдани, проїзди, дороги, набережнi за адресою: с. Шляхтинцi Тернопiльського району  Тернопільської областi, площа 0,0005 га, 0,0023 га та 0,0942 га.

Тарас Білан стверджує, що ділянки загального користування дісталися панові Заставному від Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

За його словами, 26 рудня 2023 між її начальником Довгошиї Миколою Григоровичем та Заставним Романом Йосиповичем було укладено договір на встановлення земельного сервітуту, за яким Служба безкоштовно передала Роману Заставному ці ділянки.

Надаємо пояснення Байковецької сільської ради відносно змiни цiльового призначення особливо цінних земель:

«Поряд з цим, зазначаемо, що положеннями Земельного кодексу Украiни закрiплено встановлення та змiну цiльового призначення земельних дiлянок, а ч. 9 ст. 20 Земельного кодексу Украiни визначено, що змiна цiльового призначення особливо цiнних земель та земельних лiсових дiлянок з метою їх використання для цiлей, не пов'язаних iз веденням лiсового господарства, допускається у  разi розмiщення на них об'ектiв загальнодержавного  значення,  дорiг, лiнiй електропередачi  та електронних комунiкацiйних  мереж, трубопроводiв,  осушувальних i  зрошувальних каналiв, геодезичних пунктiв,  житла, об'ектiв соцiально-культурного призначення, об’єктів, пов’язаних з видобуванням  корисних  копалин, нафтових  i газових  свердловин та виробничих споруд,  пов'язаних з їx експлуатацiєю, а також об’ектiв промисловостi на землях,  визначених пунктом  «а» частини  першоi статті 150 цього Кодексу».

Що саме цим хотіли сказати у сільраді – невідомо, адже не зрозуміло де тут сказано про торгово-складські примiщення?


Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE