Politerno > Тернопільщина > DDoS-атака на Politerno: намагалися знести статтю про тестя Зубаненка, потім гатили по головній сторінці

DDoS-атака на Politerno: намагалися знести статтю про тестя Зубаненка, потім гатили по головній сторінці

  • 7 Лютого, 2024
  • 1874 Переглядів
  • 0

6 лютого сайт тернопільського інтернет-видання «Politerno» піддався тривалій та потужній DDoS-атаці. Видання пов’язує цю атаку з тиском начальника обласної поліції Сергія Зюбаненка на редактора Андрія Щесняка.

За день до цього на Politerno вийшла новина про те, що поліція Тернопільської області напряму засвітилася у розповсюдженні фейків проти редактора інтернет-видання.

А ще раніше ми писали, що начальник поліції Зюбаненко опустився до того, що замовив брехливий пасквіль проти журналіста-розслідувача.

Усе це відбувалося після повідомлення Андрія Щесняка про стеження за ним з боку поліції. Журналіст звернувся до СБУ та прокуратури із заявами щодо переслідування з боку Сергія Зюбаненка. За його словами, стеження за ним велося для того, щоб підлаштувати “випадкове” вручення повістки до військкомату з подальшою миттєвою відправкою на фронт. Для цього задіювалися як опер-група, так і патрульна поліція з працівниками ТЦК. Він навів факти, що можуть про це вказувати у своєму розслідуванні.

Андрій Щесняк переконаний, що стеження за ним розпочалося після виходу журналістських розслідувань його авторства «Талановитий міліцейський піарник. Як “скляна” мрія Зюбаненка загрузла у корупції і стала довгобудом» та «Хабарник та колаборант з “Води Криму”. Чому Зюбаненко приховував інформацію щодо свого тестя».

А поширення фейків здійснювалося відразу на наступний день після виходу статті: «Що ще приховує пан Зюбаненко? Як брат начальника Кременчуцької міліції уникнув покарання за вбивство».

Повертаючись до DDoS-атаки, наводимо повідомлення від хостінгової компанії, що обслуговує сайт Politerno:

“На сайт politerno.com.ua було безліч запитів з Vietnam Thailand China Hong Kong Indonesia.

Ми заблокували сайт для цих країн через CloudFlare.

Після чого з’ясувалося, що всі запити йдуть на сторінку – https://politerno.com.ua/2023/11/18/habarnyk-ta-kolaborant-z-vody-krymu-chomu-zyubanenko-pryhovuvav-informatsiyu-shhodo-svogo-testya/

Ми створили правило в CloudFlare, що якщо запит йде на цю сторінку і якщо країна НЕ Україна, то блокувати такий запит.

Це допомогло, але не надовго.

Наразі атакують уже головну сторінку.

Рекомендуємо закрити сайт для всіх країн окрім України та можливо США”.

Вказане у листі посилання веде на згадане вище журналістське-розслідування «Хабарник та колаборант з “Води Криму”. Чому Зюбаненко приховував інформацію щодо свого тестя». З огляду на те, що вигаданий пасквіль проти журналіста поширювала сторінка, яка свого часу займалася просуванням новин Кіберполіції Тернополя та Поліції Тернопільщини – DDoS-атаку ми теж пов’язуємо з діями силовиків та вказівками Сергія Зюбаненка.

Як бачимо, окрім стеження за Андрієм Щесняком та поширення фейків про нього, поліцейський начальник вдався й до кібер-атак на невисний сайт. Закликаємо СБУ провести перевірку щодо чергової DDoS-атаки на сайт Politerno.

Нагадаємо, капітальний ремонт системи опалення адмінбудівлі Тернопільського РУ поліції ГУНП Тернопіль, бул. Шевченка за 4 мільйони гривень виконає компанія, яку у ЗМІ пов’язують Сергієм Надалом.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE