Politerno > Україна і світ > “Спеціально для СВО”: Starlink у Росії продають приватні продавці

“Спеціально для СВО”: Starlink у Росії продають приватні продавці

  • 13 Лютого, 2024
  • 229 Переглядів
  • 0

Термінали супутникового інтернет-зв’язку Starlink у Росії продають приватні продавці, які реалізують пристрої за 240-299 тисяч рублів (2600-3300 доларів).

Про це повідомляє видання “Важные истории”.

Журналісти під виглядом волонтерів російських окупаційних військ поспілкувались з трьома продавцями Starlink у РФ.

Менеджери розповіли, що термінали працюють лише поряд із українськими кордонами — у глибині Росії їх використовувати не вийде. Двоє з них уточнили, що особистий кабінет пристрою підключається до мережі через Польщу, а на третьому майданчику відповіли, що “через європейську країну”.

Продавці обіцяють, що їхні термінали безперебійно працюватимуть на окупованих територіях України, включаючи Крим, а також у європейському ексклаві РФ Калінінграді та на Камчатці поблизу Японії.

Усі термінали, що знаходяться у продажу, вже налаштовані та готові до використання. В наявності – “версії V1, V2 RV і SL Global”, їх вартість варіюється від 240 до 299 тисяч рублів залежно від майданчика. Оплату приймають готівкою або на карту. Ще один інтернет-магазин побутової техніки Miele, який займається продажем номінально недоступного в РФ обладнання, також готовий прийняти переказ від юридичної особи.

Натомість у Європі термінали Starlink коштують від 450 до 2843 євро (приблизно від 44,2 тис. до 282 тис. рублів), а ціна на стандартну передплату починається від 50 євро на місяць.

Товар можна забрати самостійно у житлових будинках у Москві. Декілька будинків по сусідству із доступними до самовивозу адресами знаходяться у списку секретних об’єктів “особливих споживачів електроенергії” та неподалік об’єктів ГРУ.

Як повідомлялося, росіяни почали використовувати термінали Starlink компанії SpaceX Ілона Маска на своїх позиціях.

Нагадаємо, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський у своїй заяві перепросив у України за інцидент з розсипаним зерном, який стався у неділю, назвавши такі дії “не зовсім адекватною формою протесту”, але зазначив, що до такого “часто вдаються фермери в різних країнах”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE